Prinsessan Sofias nya spännande uppdrag – med tv-profilen Renée Nyberg

Här är prinsessan Sofias nya, oväntade drag.

Nu blir hennes personliga engagemang tv-dokumentär.

– Jag och prinsessan pratade även bland annat om de stora konstrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund, säger Renée Nyberg som är programledare i TV4-dokumentären.

Prinsessan Sofia var med och grundade den ideella organisationen Project Playground redan för tio år sedan. Länge fungerade hon som generalsekreterare, men sedan 2015 är hon arbetande hedersordförande.

Projektet, som prinsessan startade med Frida Vesterberg, syftar till att hjälpa utsatta barn och ungdomar som bor i kåkstaderna runt Kapstaden i Sydafrika.

Prinsessan Sofia, Renée Nyberg och Frida Vesterberg. Foto: TV4

Visionen är en trygg värld ”där varje barn och ungdom växer upp med en tro på framtiden och möjligheten att påverka sitt eget liv i en positiv riktning”, skriver Project Playground på hemsidan.

På senare år har organisationen även börjat arbeta för utsatta barn och unga i Sverige. ”Verksamheten i Sverige utvecklats till att idag omfatta ca 350 ungdomar som alla tillhör en grupp av unga som saknar möjlighet att finansiera sin egen fritid”, skriver Project Playground.

Nu blir prinsessan Sofias hjärteprojekt tv-dokumentär.

Prinsessan Sofia gör tv-dokumentär med Renée Nyberg

Foto: TV4

TV4 avslöjar nyheten i ett pressmeddelande på måndagmorgonen. Programledaren Renée Nyberg har följt prinsessan – och i september visas resultatet i tv-kanalen.

– Vi följde prinsessan Sofias arbete på plats både i Sydafrika och Sverige där vi fick träffa några av de barn som besöker Project Playground och fick ta del av deras vardag, säger Renée Nyberg.

Foto: TV4

Nyberg utlovar öppenhjärtiga intervjuer med prinsessan där hon berättar om sitt personliga engagemang för drabbade barn, egna reflektioner kring föräldraskap och livet i offentligheten.

– Det som slog mig mest med den här resan är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna. Jag och prinsessan pratade även bland annat om de stora konstrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund.

Prinsessan Sofia har under våren också skapat rubriker då hon valde att gå in och hjälpa till med olika arbetsuppgifter på Sophiahemmet i Stockholm.

Prinsessan Sofia – Project Playground visas torsdag 3 september 21.00 på TV4.

Foto: TV4

Ser du fram emot att se detta i tv? Skriv gärna en kommentar och dela den här nyheten vidare!