Prinsessan Sofias okända förflutna med Chris O'Neill – bilder från förr avslöjar
Chris O'Neill och prinsessan Sofia

Prinsessan Sofias okända förflutna med Chris O’Neill – bilder från förr avslöjar

Prinsessan Sofia, tidigare Hellqvist, och Chris O’Neill har gemensamt att de båda gift in sig i den svenska kungafamiljen. Men tittar man på foton från förr kan man se att det finns fler saker som förenar dem. Bilder visar att Chris och Sofia kände varandra innan de träffade prinsessan Madeleine och prins Carl Philip. 

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip träffades 2009 i Båstad, när Sofia var hemma på besök från USA som hon för tillfället bodde i.  

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia 2011. Foto: TT

2015 ringde kyrkklockorna, och Sofia blev en del av den svenska kungafamiljen

Sofias bakgrund med Chris O’Neill

2010, efter att prinsessan Madeleine brutit förlovningen med Jonas Bergström, träffade hon finansmannen Chris O’Neill genom gemensamma vänner.

Paret gifte sig sedan tre år senare. 

Vad många inte visste då var att kungafamiljens nya medlemmar Chris O’Neill och Sofia Hellqvist hade träffat varann långt innan de träffade prinsessan Madeleine och prins Carl Philip. 

Chris O´'Neill och prinsessan Sofia på prinsessan Estelles dop. Foto: MAJA SUSLIN / TT
Chris O´’Neill och prinsessan Sofia på prinsessan Estelles dop. Foto: MAJA SUSLIN / TT

När prinsessan Sofia bodde i New York var hon en av stadens svenska partypinglor som ofta sågs festa på Manhattan. I samma kretsar rörde sig Chris O´Neill. 

Foto: Claudio Bresciani / TT

Hamnade på bild på samma fest

Enligt tidningen Svensk Dam fotograferades Chris och Sofia på samma fest första gången de 22 juni 2006. Tillställningen ska enligt tidningen varit en lyxig sådan anordnad av Mark Baker, som vad nära vän till både Sofia och och Chris dåvarande flickvän Maryam Abdullina. 

Den 21 maj 2008 fångades de återigen på bilder som visar att de var på samma fest, denna gång i New York.

Flera bilder har tryckts i svensk media, och visar upp en betydligt yngre Sofia Hellqvist och Chris O’Neill. 

Inte första gången de sågs

Huruvida prins Carl Philip och prinsessan Madeleine kände till att deras makar kände varann sedan tidigare är okänt. 

– När Chris och Sofia gled in i Slottskyrkan, vid Estelles dop, år 2012 trodde alla att de bekantade sig med varandra för första gången. Där i kyrkbänken. När det senare kom fram att prinsessgemålen och prinsessan hade rört sig i samma partykretsar i New York var det förstås många som fick en chock! Men Sofias nätverk, under New York-åren, sträckte sig även till finanskillar. Men att en av dem skulle bli en ingift svåger hade hon nog aldrig trott!, säger Ellen Myrgård Lindén, mångårig reporter på Svensk Damtidning.

Följ och gilla gärna Nöjeslivet på Facebook för fler kungliga nyheter i ditt flöde.

LÄS MER: