Foto: Fredrik Sandberg/TT & Jessica Gow/TT

Nya beskedet: Prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist flyttar till Stockholm

Prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist flyttar.
Numer är han skriven i Stockholm, uppger Expressen.

När prinsessan Sofia gifte sig med sitt livs kärlek prins Carl Philip sommaren 2015, innebar det också att makarna Marie och Erik Hellqvist fick ta plats runt de kungliga middagsborden.

De har levt sina liv långt bort från den kungliga glamouren och lyxiga banketterna – i det så idylliska Älvdalen där Sofia också är uppväxt. Sofia är tätt förknippad med sitt Dalarna och i december 2022 köpte hon ett fritidshus i närheten av föräldrarna, enligt Expressen.

När Maries och Eriks dotter äktade prinsen av Sverige, gick de igenom samma sak som paret Ewa och Olle Westling redan gjort ett par år tidigare när deras son gifte sig med kronprinsessan Victoria: nämligen att få se sitt barn ta plats i kungafamiljen. Ofta har Sofias och prins Daniels föräldrar setts sida vid sida i samband med olika kungliga tillställningar.

I september 2023 anlände de två paren samtidigt och ställde glatt upp för pressfotograferna när det var dags för jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater med anledning av kungens 50-årsjubileum.

LÄS MER: Victoria tar ställning – det får inte gå obemärkt förbi

Sofias pappa Erik Hellqvist flyttat till Stockholm

Nu uppger Expressen att prinsessan Sofias pappa Erik flyttat till Stockholm. Enligt uppgifter från Skatteverket ska 75-åringen nu vara skriven på en adress på Kungliga Djurgården.

Hustrun Marie Hellqvist har inte gjort någon flyttanmälan. Expressen har talat med Erik som bekräftar att flytten ägt rum, och på frågan om närheten till familjen varit en faktor i beslutet, svarar han kortfattat.

– Ja, så är det väl alltid, men jag pratar inte mer om sånt, säger Erik Hellqvist till Expressen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt fjärde barn i februari nästa år. Då blir Marie och Erik återigen mormor och morfar.

LÄS MER: Prins Daniels pengaregn – miljonvinsterna i bolaget

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev