Prinsessan Sofias sorg – visar upp gesten efter drottning Elizabeths död

Foto: TT/Shutterstock

Sorgligt svart.

Drottning Elizabeth II går till historien som den regent som suttit längst på tronen i landets hela historia. När drottningens 70-årsjubileum som monark firades med pompa och ståt tidigare i år markerade det en historisk bedrift.

På torsdagseftermiddagen i förra veckan kom beskedet att Elizabeth somnat in, 96 år gammal.

Hon somnade in i privatbostaden, slottet Balmoral i Skottland.

”Drottningen avled fridfullt på Balmoral i eftermiddag”, skrev det brittiska hovet i ett pressmeddelande.

Tusentals människor har vallfärdat till Buckingham Palace i London sedan beskedet om drottningens bortgång, för att visa sin respekt.

Den färgstarka och stilfulla damen gjorde sig under åren också ett starkt modenamn med eleganta handväskor och framför allt fantastiska hattar av olika kulörer.

Foto: Shutterstock

En av många som nu sörjer den brittiska monarken är Sveriges kung Carl XVI Gustaf.

Kort efter dödsbeskedet berättade kungen gripande om den fina relationen till brittiska drottningen som var en kär och älskad vän till familjen i ett pressmeddelande.

”Med sorg har min familj och jag i dag mottagit beskedet att min kära släkting, Hennes Majestät Drottning Elizabeth II, har gått ur tiden”, skrev kungen och fortsatte:

”Drottningen tjänade sina länder och Samväldet med en enastående hängivenhet och pliktkänsla. Hon har varit ständigt närvarande, inte bara i det brittiska samhället utan även internationellt. Därtill har hon i alla år varit en god vän till min familj och en länk till vår gemensamma familjehistoria”, skrev kungen och avslutade:

”Vi framför våra kondoleanser till Drottningens familj och till hennes folk”.

Prinsessan Sofias fina gest

På måndagen var prinsessan Sofia i tjänst för kungahuset. Då närvarade Sofia vid Safe Selfie Academys utbildningsdag på Knutbyskolan i Rinkeby. Prinsessan mötte elever och pedagoger.

Den svenska prinsessan dök upp i helsvart klädsel – något som enligt pålitliga kungamagasinet Svensk damtidning kan ses som en tydlig gest efter drottning Elizabeths bortgång.

STOCKHOLM 20220912 Prinsessan Sofia besöker Knutbyskolan i Rinkeby i samband med Safe Selfie Academys utbildningsdag. Foto: Pontus Lundahl / TT

På sociala medier har svenska folket kunnat följa Sofia under hennes dag på skolan via Instagram-kontot Prinsparet.

Sofia kunde ses sitta i mitten av en ring i en skolklass, och efter att ha tillbringat tid med barnen tog hon tillfälle i akt och sade till eleverna:

– Jag har faktiskt lärt mig mycket i dag, av er. Det vill jag tacka er för. Jag kommer ta med mig många av dem väldigt kloka saker som ni har sagt.

Så fint! Dela gärna vidare inlägget.

Exit mobile version