Foto: Fredrik Sandberg/TT & Heiko Junge/NTB/TT

Prinsessan Sofias specialbehandling på kungliga bröllopet mellan Märtha Louise och Shaman Durek

En specialbehandling mitt under festligheterna.
Prinsessan Sofia hanterades på särskilt vis under bröllopet mellan Märtha Louise och Durek ”Shaman Durek” Verrett, skriver norska tidningen Se og Hör.

Prinsessan Märtha Louise av Norge har nu gift sig, för andra gången. I helgen sade hon ja när hon bytte ringar med sin äkta make Durek ”Shaman Durek” Verrett – den självutnämnde och omtalade och omtvistade shamanen från USA. Under lördagen blev paret äkta makar efter en ceremoni i Geiranger i västra Norge.

– Det var så rörande, det var så fint. Det var en helt fantastisk upplevelse, säger prinsessan Märtha Louise, som tidigare också varit gift med Ari Behn, till NRK, uppger SVT.

350 gäster på bröllopet mellan Märtha Louise och Shaman Durek

Totalt var 350 specialinbjudna gäster på plats vid det påkostade bröllopet, vars bildrättigheter sålts till en internationell veckotidning. Dessutom ska bröllopet bli dokumentär på tv-strömningstjänsten Netflix.

Prinsessan Märtha Louise fördes till altaret av sin äldsta dotter Maud Angelica Behn.

– Jag grät så många gånger. Det var fenomenalt, säger Durek Verrett, uppger SVT.

På plats i Norge fanns bland annat kronprinsessan Victoria och prins Daniel som klev in på bröllopet som gäster tillsammans med prins Carl Philip och prinsessan Sofia från den svenska kungafamiljen, skriver Expressen.

Norska Se og Hör har tidigare kunnat avslöja hur bröllopsmiddagens meny såg ut. Och den avslöjar flera intressanta detaljer – bland annat det faktum att det serverades fisk (kammusslor till förrätt, och vild hälleflundra till huvudrätt).

Enligt Svensk damtidning lär detta ha påverkat delar av sällskapet på bröllopet, däribland prinsessan Sofia som är vegetarian precis som brudparet. I så fall kan detta ha inneburit en viss särbehandling för Sofia och andra vegetarianer, med specialkost som följd.

Vi säger stort grattis till brudparet!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev