Prinsparet avslöjar glada beskedet: ”Vi är stolta”

Att vara gifta och jobba tillsammans är inget ovanligt i den svenska kungafamiljen, tvärtom. I Daniel och Victorias fall var det just delade engagemang och intressen som förde dem samman, och så verkar det även vara för prins Carl Philip och hans Sofia.

Under tisdagsmorgonen avslöjade de att de jobbat tillsammans med en handbok, som nu är färdig.

”Vi är stolta att kunna presentera ’Handbok för nätföräldrar’!”, skriver prinsparet på sin gemensamma Instagram.

Föräldraskap idag är inte samma sak som för 15 år sedan. Idag finns en helt ny – digital värld som föräldrar måste handskas med, för att inte barnen ska hamna snett. Därför har prins Carl Philip och prinsessan Sofia tillsammans med Bris jobbat fram en handbok, som ska fungera stöd och riktlinjer för föräldrar som har svårt att veta hur de ska förbereda barn för internet och användning av data.

”Handboken ska underlätta samtalet om livet på nätet mellan barn/unga och vuxna. Boken skickas ut denna vecka till alla hushåll i Sverige med barn som fyller 10 år i år och är ett samarbete mellan vår stiftelse och Bris.”, skriver prinsparet på sin Instagram.

 

Hyllas av följarna

Det är med stolthet som paret presenterar sitt projekt på Instagram, och bara en timme efter att de lagt ut inläget har de fått flera tusen gilla-markeringar, och flera hyllningsord.

”Wow så bra”, skriver en.

”Wow, det är ju fantastiskt”, skriver en annan.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Vad härligt att så många kan ta del av boken, då den skickas ut till alla hushåll med barn över 10 år. Dela gärna om du tycker att det är ett initiativ värt att uppmärksammas. 

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/xrrvHnTZbfbgiciQMNYiy3eXdRg869Xv5zzOzCapqTXTFTZ3TIHpgY_egk4IaJTG?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]