Så firar Victoria sin älskade Daniel på födelsedagen – hovets ord om det privata firandet

När det gäller kungliga födelsedagar brukar det ofta bli pompa och ståt.

Men när det kommer till Prins Daniel föredrar han gärna att få fira på ett annat, mer personligt sätt.

Nu berättar hovet om hur den speciella dagen kommer firas tillsammans med Kronprinsessan Victoria och barnen.

Den 15 september 1973, kommer för alltid vara en minnesvärd dag.

Daniel Westling såg världens ljus för allra första gången, och i dag är det 47 år som har gått sedan den stora dagen.

Men sedan tio år tillbaka titulerar sig ju Daniel Westling, som Prins Daniel av Sverige.

Den 19 juni 2010 sa han ja till Sveriges tronföljare och kronprinsessan Victoria under en kärleksfull ceremoni i Storkyrkan i Stockholm.

Efter bröllop berättade bland annat prins Daniel om en oerhört kärleksfull gest som Victoria hade gjort för honom.

Hon skulle göra en lång resa och de skulle vara åtskilda under en lång tid men då kom Victoria på, så romantisk som hon är, den perfekta gåvan.

“På morgonen när hon hade åkt hittade jag 30 underbara brev adresserade till mig, ett för varje dag när hon skulle vara borta”, sa prinsen under talet på bröllopet 2010.

Sedan dess har mycket hänt i deras liv.

Foto: Linda Broström/Kungl Hovstaterna

Skapade stiftelse efter bröllop

Knappt två år efter deras bröllop föddes Prinsessan Estelle den 23 februari 2012, och 2016 kom lillebror Prins Oscar den 2 marsö

Dessutom när Kronprinsessparet gifte sig för tio år sedan bildade Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel en stiftelse.

Stiftelsen ”Generation Pep” riktar sig till att ”främja god hälsa för barn och ungdomar i Sverige. Stiftelsens ambition är att alla barn, oavsett förutsättningar, ska få växa upp till trygga och starka individer med en positiv framtidstro”, skriver kungahuset.

Foto: Hovet/Facebook

Kronprinsessan Victoria har vid flera tillfällen lyft fram både hennes och maken Prins Daniels stora engagemang för stiftelsen.

– Jag tror inte heller att någon här inne är nöjd med att se hur det ser ut i dag. Jag vet att jag inte är nöjd. Jag vet också att prins Daniel inte är nöjd. Jag tror att ni känner samma oro och frustration som vi gör. Och också samma övertygelse om att det faktiskt går att vända utvecklingen rätt. I alla fall om man vågar tänka lite nytt, har Victoria tidigare sagt.

Så firar Kronprinsessan födelsedagen med Prins Daniel

Och det är kanske någonting med detta arbete som Prins Daniel kommer fylla sin födelsedag med?

Enligt kalendern på kungahusets hemsida finns det inga officiella åtaganden, men det innebär inte att födelsedagen blir utan arbete.

”Prinsen arbetar som vanligt under dagen, men kommer även gratuleras och firas av familjen”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett mejl till Nöjeslivet.

Tidigare år har Prins Daniel firat födelsedagen i stillhet tillsammans med Kronprinsessan och barnen, vilket då även verkar vara fallet i år.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria / HRH Crown Princess Victoria / H.K.H. Prins Daniel / HRH Prince Daniel / H.K.H. Prinsessan Estelle / HRH Princess Estelle / H.K.H. Prins Oscar / HRH Prince Oscar. Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset

Vi hoppas att ni får en fantastisk födelsedag Prins Daniel! Hurra hurra!