Carl Philip och Sofias känslosamma hyllning till drottning Silvia – inför tusentals: ”Vi är så stolta”

Det är en rolig vecka som hela den svenska kungafamiljen befinner sig i. På söndag fyller drottningen 75 år, och då räcker det inte med att endast fira en dag,

Igår inleddes Silvias födelesdagsfirande med att samla familj och vänner på Oscarsteatern i Stockholm, där det blev flera känslosamma tal.

Nu går prins Carl Philip och hans fru Sofia ut med en personlig hyllning till Silvia.

 

Många hade nog önskat att de var en fluga på väggen på Oscarsteatern i Stockholm under tisdagen.

På plats för att fira drottning Silvia fanns förutom maken och kungabarnen, över 500 vänner och anhöriga.

Hyllade Silvias arbete för barn och unga

Tanken på vistelsen på Oscarsteatern var att hylla Silvias arbete med barn och unga, vilka hon kämpat för genom flera stiftelser, bland annat Childhood.

Något det pratades om efteråt var det tal som kungabarnen höll till sin mamma, vilket visar på vilken nära relation de har.

Carl Philips känslosamma hyllning

Och hyllningarna tog inte slut. På det populära Instagramkontot ”Prinsparet”, som sköts av prinsen och prinsessan Sofia själv, har paret lagt ut ännu en hyllning till drottningen.

”Idag firade vi mamma/svärmor på Oscarteatern inför 75-årsdagen. En varm och känslosam hyllning från alla hennes stiftelser för det personliga engagemang hon har bidragit med för barn, unga och äldre. Vi är så stolta! ❣”

 

Video: Så har kungens liv sett ut. Från liten pojke till kung av Sverige.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/xrrvHnTZbfbgiciQMNYiy3eXdRg869Xv5zzOzCapqTXTFTZ3TIHpgY_egk4IaJTG?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]