Silvias dröm – om framtiden: ”Det vore fantastiskt…”

Foto: Leif R Jansson/TT

Kungaparet har varit på plats i Åre för att bevaka världsmästerskapet i skidor. Under helgen har det varit bland annat störtlopp på agendan och kung Carl Gustaf är mäkta imponerad av arrangemanget.
– Det är helt fantastiskt de här två dagarna som vi har varit här på störtloppet. Det har ju pågått tävlingar här sedan många, många år tillbaka, men det här är ett världsmästerskap av hög klass, säger kungen till TV4.

Silvias framtidsdröm

Det har varit mycket prat om att Stockholm ska arrangera OS 2026. Politikerna och det svenska folket är inte eniga, men drottningen är tydlig med vad hon vill.

– Man träffar varandra och ser andra från andra länder, man visar vad Sverige är, var Sverige ligger och hur viktigt det är att stödja det. Och särskilt nu när Sverige, eller Stockholm, söker olympiska spel. Det är väldigt viktigt att visa sitt stöd. Det vore ju fantastiskt, 2026, säger Silvia till TV4.

Det är ingen tvekan om att OS har en speciell betydelse för kungaparet, för det var just under ett olympiskt spel de träffades, närmare bestämt i München 1972.

Sedan dess har kungen och drottningen varit på plats i stort sett vid varje OS.

Foto: Janerik Henriksson/TT

”Fint när barnen rör på sig”

På plats i Åre är även prinsessan Estelle, 6, och prins Oscar, 2. Under lördagen fick lillsessan prova på skidspåren med mamma och pappa.

Att barn får vara ute i det fria och röra på sig är mycket viktigt anser drottningen.
– I morse till exempel har lilla Estelle åkt skidor med sina föräldrar. Det är fint när barnen, som prins Daniel säger, rör på sig och det är viktigt, säger drottningen till TV4.

Mycket kloka ord från drottning Silvia. Dela artikeln om du vill att Silvia ska få uppleva OS i Sverige!

Exit mobile version