Skarpa varningen till prinsparet efter oväntade tillskottet – då kan det bli problem på Villa Solbacken

Förra veckan kom nyheten om att en ny fyrbent familjemedlem har flyttat in i prinsparets residens Villa Solbacken.

Men det oväntade husdjuret kan komma att föra med sig några utmaningar för trebarnsfamiljen.

– Är det en leguan så kan den bli 2,5 meter lång när den har vuxit till sig. Och då kan det bli problem på Villa Solbacken, säger Jonas Wahlström till Svensk Dam.

Det var under sommaren 2017 som prins Carl Philip och prinsessan Sofia äntligen blev klara med renoveringen av sitt drömboende – Villa Solbacken.

Då kunde de flytta in med småprinsarna Alexander och Gabriel, och självklart hunden Siri.

Och sedan dess har familjen blivit större. För drygt ett år sedan välkomnade familjen lilla Julian, som i dag är ett och ett halvt år.

Och förra veckan kom nyheten om att familjen utökats ytterligare – med ödlan Blixten.

Prinsfamiljen
Hela prinsfamiljen samlad, med ettåriga Julian i mitten. Foto: Instagram

LÄS MER: Här är prinsparets oväntade nytillskott – bekräftar den makalösa nyheten på Villa Solbacken

Stora frågan – då kan det bli problem

Varför ödlan har fått namnet Blixten är oklart. Men som Svensk Dam tidigare har rapporterat kan det ha att göra med småprinsarnas kärlek för filmen ”Bilar” där en av figurerna heter just Blixten.

Namnet kan också vara en blinkning till Carl Philips nära vän, racingstjärnan Jan Nilsson. Han kallas nämligen Flash i motorkretsar, vilket betyder blixt på svenska.

En annan sak som inte heller är klarlagd är vad för slags ödla det är.

Det spelar nämligen stor roll för hur det är att ha dem som husdjur, säger djurexperten och Skansen-chefen Jonas Wahlström till Svensk Dam.

– Om det är en liten gecko så är det ett utmärkt bra val för en barnfamilj. Men är det en leguan så kan den bli 2,5 meter lång när den har vuxit till sig. Och då kan det bli problem på Villa Solbacken, säger han.

skansen-jonas
Skansens akvariechef Jonas Wahlström höjer ett varningens finger till prinsfamiljen. Foto: Fredrik Sandberg / TT

LÄS MER: Därför väcker nya bilden på prinsparet starka känslor – reaktionerna från utlandet

Dåliga nyheterna för lilla Julian

Jonas Wahlström kommer också med dåliga nyheter för minstingen Julian, som nu är ett och ett halv år. Enligt Jonas bör ödlor nämligen inte hanteras av småbarn.

– Man ska veta att ödlor inte passar för riktigt små barn, de ska titta på akvariefiskar i stället. En två- eller treåring kan inte hantera djur. De ska vara lite äldre, säger han till tidningen.

Om man som barnfamilj verkligen vill ha ödla som husdjur brukar Skansen-Jonas rekommendera leopardgecko eller skäggagam, berättar han. De kan också livnära sig på pellets, vilket gör att ägarna slipper mata dem med levande syrsor.

På frågan om de två ödlorna kan bitas svarar Wahlström ja.

– Hypotetiskt – ja. Visst kan de nafsa. Men de kan inte bita fingertopparna av små barn. En gecko blir 20 centimeter lång och en skäggagam blir 25 centimeter.

Vad tycker ni om familjens nya medlem? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook!