Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skräddarens raffiga mönster får prinsessan Sofia att jubla – ta nu en extra titt på fantastiska tygerna

Det färggranna mönstret på skräddarsydda tygerna får prinsessan Sofia att reagera.

”Vilken dag vi hade i Värmland!”, skriver prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Det var i tisdags som prinsparet berättade om den härliga nyheten via sociala medier. På ett fotografi i baksätet på en bil skrev Carl Philip och Sofia:

”På väg till Värmland för att i morgon ta del av lokala insatser i länet med anledning av pandemin. Vi ser fram emot morgondagen!”, skrev prinsparet på sin Instagram då.

Värmland ligger så klart de båda varmt om hjärtat. Carl Philip är hertig och Sofia hertiginna av landskapet där bland andra Sven-Ingvars och Selma Lagerlöfs kära Mårbacka är hemmahörandes.

Dessutom har ju prinsen en bakgrund i länet, då han 1999 tog studenten vid internatskolan Lundsberg i värmländska Storfors. För Sofias del är som bekant hemtrakterna i Dalarna granne med just Värmland, även om det är en bit upp till Älvdalen där hon växte upp.

På onsdagen var det dags för prinsparet att åter besöka sitt hertigdöme – och av bilderna att döma så verkar det ha varit ett lyckat sådant.

Med anledning av coronapandemin besöker kungafamiljen alla Sveriges 21 län, och den här gången var alltså turen kommen till Värmland.

Där Carl Philip och Sofia bland annat fick ta del av hur Västanå teater har drabbats av pandemin.

SUNNE 20201028 Prins Carl Philip, prinsessan Sofia visas runt på stora scenen på Västanå teater, vid prinsparets besök till Värmlands län på onsdagen, Med anledning av den pågående covid-19-pandemin besöker medlemmar i kungafamiljen Sveriges 21 län. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Prinsen och prinsessan fick bland annat ta en titt bakom kulisserna på teatern, och där hittade Sofia någonting som verkligen fångade hennes uppmärksamhet. I skrädderiet fanns nämligen dessa färgglada och fräcka mönster som, av bilderna att döma, tycktes tilltala prinsessan.

SUNNE 20201028 Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tittar på skrädderiet på Västanå teater i samband med prinsparets besök till Värmlands län på onsdagen, Med anledning av den pågående covid-19-pandemin besöker medlemmar i kungafamiljen Sveriges 21 län. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Om vi zoomar in lite grann så kan vi ta oss en närmare titt på mönstren:

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Västanå teater själva var mycket nöjda efter besöket från prinsparet.

”Igår fick vi finbesök av prins Carl Philip och prinsessan Sofia samt landshövdingen Georg Andrén och hans fru Maria. Vi visade runt i Berättarladan, diskuterade hur coronapandemin påverkat vår verksamhet och avslutade med att spela föreställningen ”O, sena tiders barn” vilket ledde till många intressanta samtal. En fin eftermiddag helt enkelt!”, skriver teatern på sin Facebook-sida.

Här presenterar kostymör Inger Hallström Stinnerbom scenkläderna från föreställningen Nils Holgersson på kostymutställningen på Västanå teater för prinsparet. Prinsessan tar sig en nyfiken närmare titt, men på fystiskt coronaanpassat avstånd.

SUNNE 20201028 Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tittar på scenkläder från föreställningen Nils Holgersson tillsammans med kostymör Inger Hallström Stinnerbom på kostymutställningen på Västanå teater i samband med prinsparets besök till Värmlands län på onsdagen, Med anledning av den pågående covid-19-pandemin besöker medlemmar i kungafamiljen Sveriges 21 län. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Även kungligheterna var nöjda efter besöket.

”Vilken dag vi hade i Värmland! Vi fick i morse höra om pandemins framfart och de imponerande omställningar som gjorts på Centralsjukhuset i Karlstad. IVA-sjuksköterskan Mia berörde med sina starka berättelser om hur man aldrig upphört med att hela tiden stanna upp och visa medmänsklighet gentemot alla patienter – även när det varit som tuffast”, berättar prinsparet via hovet.

Carl Philip och Sofia var även på plats vid initiativet ”Enastående ensamstående” där mammor och deras barn finner gemenskap och stöttning.

Titten hos teatern får också högt betyg.

”Vi avslutade dagen på Västanå teater med sin unika miljö, kreationer och otroliga framträdande”, skriver prinsparet.

”Vilken dag vi hade i Värmland!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vi fick i morse höra om pandemins framfart och de imponerande omställningar…

Posted by Kungahuset on Thursday, October 29, 2020

Nästa punkt i programmet vad gäller representation för prinsen och prinsessan hittar vi den 13 november. Då närvarar de vid Skolforskningsinstitutets digitala seminarium om dyslexi, enligt kalendern på hovets hemsida.

Alla Sveriges län får besök av kungafamiljen under hösten och vintern, för att kungahuset ska få större insikt i hur pandemin drabbar verksamheter i hela landet.

Dela gärna vidare om du tycker det är bra att kungafamiljen uppmärksammar hela Sverige.