Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sofias varma hälsning till svenska folket – efter lyckan med Carl Philip: ”Vi är så glada…”

Det var i måndags som Sverige nåddes av den glada nyheten om att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn igen.

Nu riktar de en ny hälsning till svenska folket efter barnbeskedet.

Prins Carl Philip, 45, och prinsessan Sofia, 39, har varit ett par sedan 2010. Det var år 2014 som paret förlovade sig och året därpå – den 13 juni 2015 – så gifte de sig i Slottskyrkan i Stockholm.

Sedan dess har prinsparet fått tre barn. Det är barnen prins Alexander, 8, prins Gabriel, 7, och prins Julian, 3.

Och i måndags kom det härliga beskedet om att Carl Philip och Sofia väntar sitt fjärde barn! Nytillskottet är beräknad till februari 2025.

– Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program, skrev hovet när nyheten tillkännagavs.

Besökte Värmland

Carl Philip och Sofia är som bekant hertig respektive hertiginna av Värmland. Därför är det också naturligt att de nu i veckan besökte sitt kära landskap.

Stort och varmt tack till alla värmlänningar som så varmt välkomnat oss till Arvika, Eda och Karlstad denna vecka”, skriver prinsparet på Instagram.

Under veckan har de fått ta del av några av de guldkorn som Värmland har att erbjuda.

Vi är så glada över att återigen ha fått uppleva så många olika delar av Värmlands kultur, industri, civilsamhälle och myndigheter.

Ett särskilt tack till landshövdingeparet Georg och My Andrén för gästfriheten!”

Orden efter barnbeskedet

I inlägget passar prinsparet dessutom på att rikta ett tack till alla som önskat familjen lycka med det kommande barnet.

Avslutningsvis vill vi också framföra vårt varma tack för de lyckönskningar vi tagit emot med anledning av den kommande tillökningen i vår familj.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev