”Soldoktorns” kropp väcker reaktioner – skaffade den efter att han fyllt 60

Det är aldrig för sent att göra livsstilsförändringar för att komma i bättre form, det är Mikael ”Soldoktorn” Sandström ett bevis på. Vid 60 års ålder chockar han alla i sin omgivning när han visar upp nya vältränade ”drömkroppen”.
– Jag är lite fåfäng, säger han till Expressen.

Vi är vana vid att se ”Soldoktorn” Mikael Sandström i Nyhetsmorgon där han delar med sig av sin expertis som narkos- och överläkare. Men Mikael har en gedigen idrottslig bakgrund, vilket sannolikt har att göra med han stora intresse för träning.

Trots att Mikael alltid brytt sig om att hålla sig i form så har han lagt i en extra växel sedan han närmade sig 60 år. Idag tränar han minst fyra gånger i veckan, och han tar 130 kilo i bänkpress.

Och de många timmarna av träning har gett resultat. När Expressen frågar om han är den som presterar bäst på gymmet svarar han:
– Nja, skaderisken ökar exponentiellt med åldern. Jag är försiktig och tar nog bara i 80-85 procent av vad jag skulle kunna. Jag lägger inte på mer än 120-130 kilo i bänkpress, trots att jag skulle kunna ta mer.

”Tar en halv öl och häller ut resten”

Men det är inte bara träning som byggt Mikaels kropp på äldre dagar. För Expressen så avslöjar han att det inte är tal om någon diet, men däremot en strategi.
– Nej, men jag är rätt bra på att äta sallad och fisk. Jag älskar choklad och rödvin, men är bra på att sluta äta och dricka i tid. Jag kan till exempel ta en halv öl efter bastun och hälla ut resten. Det händer aldrig att jag äter en hel chipspåse, jag kan lägga band på mig, berättar han.

Doktor Mikael är ett levande bevis på att ålder bara är en siffra. Dela gärna för att inspirera andra.