Foto: Kungliga hovstaterna

Starka reaktioner – efter nya bilden på prins Daniel

Hovets sidor på sociala medier strömmar över – av hälsningar till prins Daniel.
Nya bilden på kronprinsessan Victorias make har fått svenska folket att skriva av sig ordentligt!

Prins Daniel fyllde 48 år på onsdagen. Prinsen, som även är hertig av Västergötland, sade ja till sin älskade kronprinsessan Victoria under den historiska vigseln i Stockholm den 19 juni 2010.

Sedan dess har han varit en del av den svenska kungafamiljen.

Victoria och Daniel har två barn – prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5, och i onsdags var det alltså deras tur att gratulera pappa på födelsedagen.

Men det var de inte ensamma om.

Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungl. Hovstaterna

Via hovets sociala medier har hälsningarna till prinsen strömmat in de senaste dagarna. Tusentals och åter tusentals människor har skrivit till hovet med gratulationshälsningar till den uppenbart i stugorna mycket populäre prinsen. Daniel föddes i Örebro men är uppväxt i Ockelbo och är liksom drottning Silvia ingift i kungahuset.

Och svenska folket har sannerligen tagit honom till sina hjärtan.

”HKH prins Daniel, en man av folket som precis som sin svärmor Drottningen gör ett utomordentligt bra arbete trots att ni inte var födda till det. Inte alla som skulle orka med”, skriver en privatperson i kommentarsfältet till hovets inlägg om prinsens födelsedag på Facebook.

Många av dem som grattat Daniel har också passat på att prisa honom för det arbete han gör i hjärteprojektet, organisationen Generation Pep som arbetar förebyggande för barn och ungdomars hälsa och idrottande.

”Grattis Daniel och tack för Ditt engagemang för ungdomars idrott och hälsa. Många lyckliga år tillsammans med din rara familj!”, skriver en privatperson i kommentarsfältet.

På bilden som hovet tagit för att uppmärksamma bemärkelsedagen ses en ledigt klädd prins i skjorta och en varm tröja, väl passande för årstiden.

Prins Daniel fotograferad av hovet i samband med 48-årsdagen. Foto: Kungl. Hovstaterna

”Tack för bilden; mycket rar + trevligt att se”, skriver en annan privatperson i kommentarsfältet till hovets Facebook-sida.

”Stort grattis du bästa Prins som gör så mycket gott för entreprenörskap i Sverige”, skriver en annan.

Totalt har över fem tusen hälsningar till Daniel kommit in till hovet via sociala medier de senaste dagarna.

”Grattis på födelsedagen prinsen. En värdig representant, inte bara för Sverige utan även för oss i Gästrikland!”, skriver en privatperson i kommentarsfältet.

Passa gärna på att skriva en rad om prins Daniel i kommentarsfältet på vår Facebook-sida! Grattis i efterskott, prins Daniel!