STORT GRATTIS: Prins Daniel 50 år – underbara orden om kärlekslågan med Victoria

Fredagen den 15 september blir en mycket speciell dag för Sverige kungafamilj.
Inte nog med att kung Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen.
Dessutom fyller prins Daniel 50 år!

Dagen då Daniel Westling blev prins Daniel med hela svenska folket kommer vi aldrig att glömma.

Efter flera år fick han äntligen säga ja till sin stora kärlek, kronprinsessan Victoria den 19 juni 2010 när de gifte sig i Stockholm. Det var också det allra första kronprinsessbröllopet i Sveriges historia.

Sedan dess har vi fått följa hur prinsen har växt i sin roll sin prins – och blivit en självklar del av den svenska monarkin.

Dessutom har kungafamiljen vuxit sedan bröllopet.

Daniel och Victoria har välsignats med två barn: 2012 kom dottern prinsessan Estelle till världen. Och 2016 föddes lillebror prins Oscar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel
Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna

På fredagen fyller Daniel 50 år – och dagen sammanfaller osannolikt nog med datumet då kung Carl XVI Gustaf tillträdde tronen.

Inför bemärkelsedagen gav prinsen en stor och uppmärksammad intervju med SVT:s talkshowdrottning Carina Bergfeldt.

I den omtalade intervjun får prins Daniel frågan om han är romantisk, varpå han svarar att både han och Victoria är lika romantiska.

Men efter tjugo år tillsammans, hur gör kronprinsparet då för att hålla kärlekslågan vid liv?

– Jag tror att, om man har den här kemin som vi har så finns den med hela tiden. Sedan är det klart att man måste ha tid för varandra. Det kan ofta vara en bristvara, det vet ju du och alla andra som har familj och krävande yrkesliv. Man vill vara hemma mer och ha mer tid för varandra och familjen och sådär. Men jag tycker att vi lyckas, sade prins Daniel i intervjun med Carina Bergfeldt.

Kl. 06.54 den 15 september 1973 föddes Prins Daniel på Regionsjukhuset i Örebro. Prinsens födelsedag sammanfaller således med dagen då kronprins Carl Gustaf blev Sveriges konung. Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna
Kl. 06.54 den 15 september 1973 föddes Prins Daniel på Regionsjukhuset i Örebro. Prinsens födelsedag sammanfaller således med dagen då kronprins Carl Gustaf blev Sveriges konung. Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Stort grattis på 50-årsdagen, prins Daniel!