Foto: Erik Simander & Jonas Ekströmer/TT

STORT GRATTIS: Prinsessan Sofia fyller 37 år – så ska hon fira födelsedagen

Prinsessan Sofia fyller 37 år på måndag den 6 december.
Nöjeslivet ber att få gratulera den i vården volontärsarbetande prinsessan!
Så här kommer hon att fira bemärkelsedagen.

Prinsessan Sofia har haft ett intensivt år. I slutet på mars kom hennes och prins Carl Philips son prins Julian till världen – prinsfamiljens senaste medlem. Lillebror välkomnades förstås också till världen av sina storasyskon prins Alexander och prins Gabriel. I augusti döptes Julian i Drottningholms slottskyrka i Stockholm.

STOCKHOLM 20210814 Prinsessan Sofia som håller prins Julian, prins Gabriel, prins Alexander och prins Carl Philip efter prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka. Foto Erik Simander / TT

Sofia har sedan dess inte synts till i så många kungliga sammanhang under året.

”Med tanke på att prins Julian fortfarande är så liten är prinsessan Sofia med honom så mycket som möjligt. Prinsen tar sig också tid att vara med barnen så mycket som möjligt”, sade Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid kungliga hovstaterna till Nöjeslivet tidigare i höstas.

Under stora delar av 2020 uppmärksammades prinsessan Sofia bland annat då hon gjorde volontärarbete på Sophiahemmet sjukhus. Prinsessan ville då hjälpa till för att avlasta den under coronapandemin hårt pressade ordinarie sjukvårdspersonalen.

Sofias volontärjobb i vården

Sofia gick då en snabb sjukvårdsutbildning och kunde sedan hjälpa till med enklare omsorgsuppgifter, städning med mera, uppgav hovet på sin hemsida.

– Prinsessan är hedersordförande i Sophiahemmet och i dessa coronatider vill hon engagera sig i sjukvården och försöka bidra och hjälpa till under den här stora arbetsbelastningen, sade hovets informationschef Margareta Thorgren då för Svensk Dam.

På senare tid har prinsessan Sofia bland annat medverkat vid invigningen av hennes och Carl Philips hjärteprojekt #nejtillnäthat på Fotografiska i Stockholm. Detta för att skapa en tryggare vardag på nätet för barn och unga, vilket Sofia själv förevigade på foto här:

Dessutom medverkade prinsessan Sofia och prins Carl Philip då Spaniens kungapar Felipe VI och Letizia togs emot av det svenska kungaparet i Stockholm under ett två dagar långt statsbesök. Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel medverkade vid den coronaanpassade banketten.

STOCKHOLM 20211124 Prinsessan Sofia vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket. Foto Jonas Ekströmer / TT

I december månad är det flera medlemmar av den kungliga familjen som firar sina födelsedagar. Drottning Silvia fyller år dagen före julafton den 23 december. Och på måndag den 6 december firar prinsessan Sofia sin 37-årsdag.

Hur Sofia kommer att fira dagen? Nöjeslivet frågade hovet.

”Prinsessan Sofia firar födelsedagen privat med familjen”, skriver hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm i ett mejl till Nöjeslivet.

Vi ber att få gratulera prinsessan Sofia på födelsedagen! Hoppas ni får en underbar dag.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!