Svenska folket jublar – efter bilderna på prinsessan Sofias nya stil: ”Helt fantastisk”

Älvdalens egen Sofia blev hela Sveriges prinsessa då hon gifte sig med prins Carl Philip i ett magiskt sommarbröllop den 13 juni 2015.

De hade då haft en relation sedan 2010 och första gången svenska folket fick stifta bekantskap med Sofia på riktigt var vid kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande i Borgholm på Öland 2014. Och året därpå ringde alltså bröllopsklockorna i Slottskyrkan i Stockholm.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

I SVT:s ”Året med kungafamiljen” som visades kring julhelgen berättade prinsessan om hur hon livet förändrats – efter att hon trädde in i kungafamiljen och gifte sig med sitt livs kärlek: prins Carl Philip.

– Livet har givetvis förändrats ganska mycket. Det har ändrats mycket personligt också. Jag har blivit mamma och har klivit in i min roll som prinsessa, med ett nytt jobb och hela den biten. Det har hänt ganska mycket, säger Sofia i programmet, uppger Expressen.

I programmet fick Sofia också frågan om hon ångrar att hon klev in i den kungliga världen.

– Nej, för det första är jag nog inte en person som ångrar det jag har gjort. Det kan vara enkelt att titta i backspegeln och ångra vissa saker, men jag tror inte på det. Jag tror att man gör sina val. Jag kunde ha valt att inte vara i den här världen, men då skulle jag också gå miste om mitt livs kärlek, mina två barn som jag har i dag och den fantastiska möjligheten som mitt uppdrag ger mig. Så nej, jag ångrar mig inte, säger Sofia.

Sofias nya frisyr får folk att jubla

Vi har gjort oss vana vid att se prinsessan Sofia ungefär så här vid officiella tillställningar. Här under Nobelbanketten i Stadshuset i fjol – med sin tiara på huvudet.

STOCKHOLM 20181210 Prinsessan Sofia under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på måndagskvällen. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20181210 Prinsessan Sofia under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på måndagskvällen. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Eller som här – i elegant frisyr tillsammans med sin make prins Carl Philip på väg till middag på slottet.

STOCKHOLM 2018-11-13 Prinsessan Sofia och prins Carl Philip anländer till kungaparets galamiddag på Stockholms slott för Italiens president Sergio Mattarella och dotter Laura Mattarella som är på ett tre dagar långt statsbesök i Sverige. Foto: Christine Olsson / TT

Och vi har ju då och då även fått se prinsessan Sofia i utsläppt hår med härliga lockar! Som här då Italiens president var på statsbesök i Stockholm i november.

STOCKHOLM 20181114 Prinsessan Sofia skriver i gästboken i stadshuset i Stockholm efter en lunch. Italiens president är på ett tre dagar långt statsbesök i Sverige. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nya bilden på Sofias frisyr

Men det är den här bilden nedanför på prinsessan som nu gör att folk jublar! Ta en närmare titt på Sofias frisyr så ser ni att den är lite annorlunda. Det är vid ett besök hos BRIS – Barnens rätt i samhället – som Sofia visar upp frisyren. (Om man klickar på pilen till höger i bild kan man se en video.)

Och prinsessan hyllas nu för sin nya stil.

Foto: Prinsparet/Instagram

”Helt fantastisk!”, skriver skriver en av prinsparets följare på Instagram i kommentarerna till bilden som publicerats på Sofias och Carl Philips sida på sociala mediet.

”Jag tycker prinsessan Sofia är otrolig. Hon är ju inte född och fostrad till det här”, skriver en annan.

”Viktigt arbete som förtjänar att uppmärksammas”, skriver en annan.

Foto: Prinsparet/Instagram

Underbara prinsessan Sofia! Dela gärna vidare om du också tycker att hon gör ett utmärkt jobb i den svenska kungafamiljen!