Svenska folkets reaktioner – efter nya bilderna på kronprinsessan Victoria

Victorias tal väcker reaktioner.

Här är nya bilderna på kronprinsessan.

Det kommer inte direkt som någon nyhet att kronprinsessan Victoria tillhör en av de mest populära och folkkära personerna vi har i det här landet.

Nu hyllas Sveriges blivande drottning återigen.

Den här gången efter ett tal på Global Child Forum.

Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel
Kronprinsessan med sin prins. Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna

Drottning Silvia har som bekant länge varit aktiv i frågor som rör barnens rättigheter runtom i världen. Redan 1999 grundade hon stiftelsen Childhood som arbetar med förebyggande åtgärder mot våld och sexuella övergrepp på barn över hela världen.

Även kronprinsessan Victoria är förstås engagerad i frågor som rör barns rättigheter, och i tisdags deltog de båda vid ett digitalt möte med Global Child Forum.

Victorias tal på Global Child Forum

Det är en oberoende plattform som initierades av kungafamiljen år 2009. Den samlar världsledande intressenter för fördjupad dialog och ökad kunskap om barns rättigheter, uppger hovet.

Målet? Att hitta lösningar på de mest angelägna frågorna vad det gäller företags möjligheter att påverka barns rättigheter.

”Dagens möte var det tredje av fyra digitala ”Action Labs” som Global Child Forum arrangerar under hösten. Temat för dagens diskussioner var klimatförändringarnas påverkan på barns hälsa”, skriver hovet på sin hemsida.

På grund av coronapandemin hölls mötet digitalt och kronprinsessan höll ett tal på engelska som sedan dess har hyllats av svenska folket.

Kungahuset har publicerat Victorias tal i sin helhet på sina sociala kanaler.

I talet sade Sveriges kronprinsessa bland annat att:

”I själva verket dör mer än 1,7 miljoner barn under fem års ålder varje år till följd av miljöförstöring som går att undvika. 1,7 miljoner – det vill säga tre barn varje minut vars liv kunde ha räddats. Och miljontals fler drabbas av konsekvenser av klimatförändringar som sjukdomar, funktionshinder och andra former av skador”, sade kronprinsessan bland annat i klippet som går att se här nedan.

Victoria hyllas av schlagerstjärna

I kommentarsfältet till klippet är det många som har hört av sig med uppmuntrande ord till Victoria.

”Fantastisk förebild!”, skriver artisten Sonja Aldén, känd från Melodifestivalen, i kommentarsfältet.

”Bra tal. Skönt dom slipper läsa från papper utan har printer och kan se rakt fram känns som man får ögonkontakt”, skriver en annan person.

”Så väl talat!”, skriver en annan.

Vad tycker du om kronprinsessans tal? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!