Svenska folkets reaktioner – efter nya bilderna på Victoria: ”Väldigt lovvärt”

Blått är flott!

Vilken succé det blev i Gurkstan för kronprinsessan Victoria.

Nu hyllas hon av svenska folket efter valet.

Det var i mitten på förra veckan som kronprinsessan Victoria anlände till Västerås för att få information hur coronapandemin påverkat folk i staden.

Kronprinsessan strålade då hon klev ur bilen för att hälsa på företrädare för det lokala närings- och kulturlivet.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Kronprinsessan träffade bland andra teaterchefen tillika skådespelaren Niklas Hjulström vid Västmanlands teater. Syftet med besöket var att få höra hur pandemin har påverkat sjukvården och företagen i länet.

Victoria ensam på uppdrag – efter Daniels förkylning

Victoria träffade bland andra landshövdingen för Västmanland län Minoo Akhtarzand vid Västerås slott tillsammans med representanter för Region Västmanland och länets näringsliv.

Däremot tvingades prins Daniel kort inpå besöket ställa in efter att ha drabbats av förkylningssymptom. Han stannade därför hemma på Haga slott.

 Prinsen har fått en höstförkylning. Han har testats för covid-19 men provresultatet var negativt, sade Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet till Newsner då.

I stället var det kronprinsessan som hamnade i blickfånget.

Victoria nöjd med besöket

Efteråt var hon nöjd med besöket.

”Jag är imponerad av hur väl man har, på ett pragmatiskt och effektivt sätt, samverkat i länet för att möta de utmaningar som pandemin fört med sig. Det ligger en enorm kraft i förmågan att gå samman”, sade kronprinsessan i en skriftlig kommentar på hovets sociala medier.

Hon fortsatte:

”Under dagen blev vi än en gång påminda om vikten av att fortsätta hålla i och hålla ut – och ta lärdom av pandemin för framtida kriser. Vi får inte glömma att vi fortfarande är i pandemin och hur aktörer i olika sektorer i samhället kämpar för sin överlevnad”.

Hyllas: ”Snyggt med matchande kläder”

Inlägget på Instagram har i skrivande stund fått över 9 000 gilla-markeringar och massor av kommentarer.

”Gillar dresscoden👍🇸🇪och vi fortsätter att hålla i och ut”, skriver en följare i kommentarsfältet, där många har uppmärksammat det faktum att det verkar ha varit kungsblått som gällde för dagen – för samtliga!

”Färgkodade”, skriver en annan privatperson och får svar av en tredje: ”tänkte samma”.

”Snyggt med matchande kläder! Jag älskar blått”, skriver en användare.

En annan person väljer att fokusera på annat än klädseln.

”Hm, de flesta kommentarerna gäller vår kronprinsessas klädsel. Är ingen intresserad av de uppgifter hon och resten av kungafamiljen tagit på sig? Att personligen besöka alla län och lyssna på hur sjukvårdspersonal och folket i Sverige har upplevt pandemin. Väldigt lovvärt tycker i alla fall jag”, skriver användaren i kommentarsfältet.

Dela gärna vidare om du också uppskattar kronprinsessans arbete i utlandet!