Tittarnas kritik mot Victoriakonserten – efter bilderna i SVT

Foto: Jonas Ekströmer, TT/Instagram @yvettehermundstad

Tittarnas kritik mot Victoriakonserten – efter bilderna i SVT

Kronprinsessan Victoria hyllades av artisteliten.
Nu riktar tittarna kritik mot firandet i SVT.

På onsdagen var det dags att fira kronprinsessan Victorias 44-årsdag – och det gjordes traditionsenligt med Victoriadagen i Borgholm.

Till kvällen sändes den stora Victoriakonserten i SVT. Med pompa och ståt hyllades då Sveriges blivande drottning av den svenska artisteliten.

Stort grattis på födelsedagen, kronprinsessan Victoria! 🥰❤ Vad tycker du om kvällens Victoriakonsert i tv? 👍

Posted by Vi som älskar kungafamiljen on Wednesday, July 14, 2021

Bland de medverkande på scen fanns Benjamin Ingrosso, som haft ett makalöst år med bland andra ”Så mycket bättre” och egna matshowen ”Benjamin’s” i TV4, Sabina Ddumba och rockbandet Mando Diao.

För tredje året i rad leddes programmet av SVT-profilen Yvette Hermundstad.

– Det känns roligt och ärofyllt att för tredje gången få förtroendet att programleda firandet av Kronprinsessan. Det är en så speciell dag och det känns speciellt kul att i år ha möjlighet att bjuda in lite publik för firandet på plats. Jag är som alltid förväntansfull och ser mycket fram emot att få hylla historiens 43:e Victoriapristagare, sade Yvette Hermundstad inför sändningen.

Foto: Stina Stjernkvist /SVT

Efteråt har programmet – där även skridskovärldsmästaren Nils van der Poel prisades – mötts av både ris och ros hos tittarna.

”Det var trevligt program. Grattis Viktoria på födelsedagen. Programledaren var bra så skall en programledare vara och inte framhäva sig själv så mycket låt gästerna dom som uppträder vara medelpunkten. Benjamin var bäst tycker jag”, skriver en av våra läsare i en kommentar på Facebook.

Framför allt Hermundstad hyllas av tittarna.

”Programledaren är fantastisk! Så enkel och mycket proffsig i sin roll! Viktoria med sin underbara utstrålning och klokhet blir säkert en fin drottning i framtiden”, skriver en annan tittare.

Samtidigt möts musikunderhållningen av kritik.

”Fint arrangerat men å vad trista låtar. Benjamin klart bäst. Det är ju en födelsedag man firar och då skulle det vara upptempo låtar”, skriver en tittare i en kommentar på vår Facebook-sida.

Tittaren får medhåll av flera andra.

”Trist som bara den! Benjamin hade en låt som var bra! Övrigt god natt musik! Prins Oscar ville sova! Ingen rolig kväll”, skriver en tittare.

”Såååå otroligt tråkigt födelsedagsfirande, lite gladare underhållning bör det vara. Förstår att barnen gäspade”, skriver en annan tittare som också är kritisk.

BORGHOLMS SLOTT 20210714 Prins Oscar och kronprinsessan Victoria närvarar i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Victoriadagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
BORGHOLMS SLOTT 20210714 Prins Oscar och kronprinsessan Victoria närvarar i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Victoriadagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Lite tråkig musik tycker jag, annars väldigt fint”, tycker en annan.

Många menar dock att det var trevligt att få ta del av firandet av Victoria i SVT.

”Var bra, blandat o ”gott”, och fina som vanligt. Grattis Victoria o Estelle o Oscar är uppfostrade att vara med o kunna sitta stilla, dom är fina o goa”, skriver en annan tittare.

Vacker som en dag, klok som en uggla och med ett hjärta av guld. I dag skickar vi våra varmaste gratulationer till…

Posted by Vi som älskar kungafamiljen on Wednesday, July 14, 2021

Vad tycker du om Victoriakonserten? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.