Tråkiga nyheten för prins Daniel – men speciella planen räddar viktiga åtagandet

Allting ställs på ända.

Prins Daniel tvingas kasta in handduken – och stuva om planerna.

Det kan inte ha undgått många att kronprinsessan Victorias älskade make, prins Daniel, i många år har engagerat sig för folkhälsans sak.

STOCKHOLM 2020-03-25 Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Albanova vid KTH i Stockholm för att få kunskap och information om deras arbete med att ta fram ett Coronatest. Foto: Pontus Lundahl / TT

När paret träffades var han ju till och med gymägare och för prinsen, som är personlig tränare och idrottspedagog i botten, har fortsatt sin kamp för en bättre folkhälsa även i sin roll som kunglighet.

För ett par år sedan startade kronprinsessparet upp organisationen Generation-Pep som först och främst arbetar för att barn och unga ska få röra på sig.

I organisationen, där även friidrottshjälten Carolina Klüft är involverad, genomförs flera olika aktiviteter varje år, vilket prinsen ofta brukar vara ute och tala om i media.

I slutet på augusti skulle det årliga motionsloppet som går under namnet ”Sthlm 10” ha genomförts genom huvudstadens gator i prins Daniels regi.

Men nu har prinsens organisation fått lägga om planerna, vilket Svensk damtidning var först med att rapportera. Det går förstås inte att motionera i grupp på det sättet som planen från början var, och nu har man ändrat kurs. Och den nya planen kommer ändå att rädda prinsens lopp.

Nya planen – räddar loppet

I stället kommer det att satsas på ett så kallat ”virtuellt” lopp i år, till följd av den pågående coronapandemin.

”I början av juni tvingades vi ställa in STHLM 10 på grund av den pågående coronapandemin – väldigt tråkigt både för er som deltar och för oss som arrangerar. Men nu kan du som längtar efter att springa STHLM 10 istället springa ett virtuellt alternativ! Du som redan är anmäld blir automatiskt flyttad till det virtuella loppet och du som inte har anmält dig kan göra det nu”, står det att läsa på hemsidan för loppet.

Det kommer att finnas möjlighet för folk att registrera sig själva och sin löpdistans via hemsidan. Loppet måste man genomföra mellan 29/8 klockan 06:00 och 31/8 klockan 05:59, uppger organisationen. På så vis genomförs loppet ändå – men med den nödvändiga distanseringen som krävs i dessa tider.

”Vi kan inte springa tillsammans, men vi gör det inte ensamma. Genom STHLM 10 Virtual Edition peppar och hejar vi på varandra digitalt.”

H.K.H. Kronprinsessan Victoria / HRH Crown Princess Victoria / H.K.H. Prins Daniel / HRH Prince Daniel / H.K.H. Prinsessan Estelle / HRH Princess Estelle / H.K.H. Prins Oscar / HRH Prince Oscar. Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset

Dela gärna vidare om du tycker det är bra att prins Daniel engagerar sig för folkhälsans sak!