Tv-profilens utspel mot Meghan Markle – efter hennes tårar på Elizabeths begravning

Hela brittiska kungafamiljen, välkända gäster, hela Storbritannien, och ja, hela världen sa adjö till drottning Elizabeth under måndagen.

Efter en lång sorgstund lyftes hennes kista ner i det kungliga valvet i St. George kapell i Windsor. Dagen var känslosam och tårarna var många, bland annat för Meghan Markle.

Harry och Meghan har båda befunnit sig i Storbritannien sedan drottning dog. Meghan sågs torka bort tårarna som rann längst kinderna.

Men en del verkar tro att de inte var geniuna.

Harry och Meghan har under senaste åren haft en mycket skakig relation till brittiska kungahuset.

Men under drottning Elizabeths begravning dök de upp i enad front och mötte sina kungliga familjemedlemmar.

Harry gick sida vid sida med sin bror William bakom kistan under drottningens ceremoni.

Hyllade drottningen

Meghan Markle hyllade drottningen under begravningen genom att bära pärlor och diamantörhängen som hon fått i gåva av drottningen 2018.

Ända sedan drottning Victorias tid har det varit en tradition att under sorg bära pärlor.

I en intervju med Oprah från 2021 berättade Meghan varmt hur fin drottningen varit mot henne.

– Drottningen har exempelvis alltid varit underbar mot mig, sa hon i intervjun.

Meghan Markle
Foto: Danny Lawson/TT

Kate Middleton och Meghan Markle följde båda kungliga traditioner när det kom till deras val av kläder. Dock var det en del kungliga fans som reagerade på det faktum att Meghan tycktes bryta mot en tradition.

Nämligen att bära en sorgeslöja, något som är traditionsenligt men inte ett måste. Kate, Camilla och prinsessan Sophie var några av kvinnorna som bar en sådan, tillsammans med en svart hatt.

Meghan Markle och prinsessan Charlotte valde dock bort detta.

Elizabeth lämnade sitt hem för sista gången

Förra onsdagen transporterades drottning Elizabeths kista från Buckingham Palace när hon officiellt lämnade sitt hem för sista gången.

Resan till Westminister Hall gick via gator där tiotusentals människor hyllade henne längst vägen.

Drottning Elizabeth
Foto: Wikkimedia Commons

Sedan samlades kung Charles, William och Harry bakom kistan, och likaså drottningens andra barn; prins Andrew, prins Edward och prinsessan Anne. Under tiden reste drottninggemål Camilla, Kate Middleton, Sophie och Meghan Markle med bil.

Hundratusentals människor samlades för att säga adjö till drottningen. Westminister Hall var öppet 24 timmar om dygnet, men dessvärre fanns det inga garantier för att alla i kön skulle hinna in och säga hejdå.

BBC rapporterade att entren till kön behövde stängas tidigt för att se till att de som väntat faktiskt skulle få chansen att gå förbi kistan.

Kung Charles fina ord

Hela nationen sörjde Elizabeth och under söndagen tackade kung Charles allmänheten. Monarken sa att han och Camilla var mycket berörda av faktumet att så många kommit för att visa sitt medlidande.

Kung Charles
Foto: Joe Giddens /TT

”Under tiden som vi förbereder oss för att säga vårt sista adjö, vill jag ta den här möjligheten att tacka er”, sa kung Charles.

”De senaste tio dagarna har jag och min fru blivit djupt berörda av alla kondoleansmeddelanden, stödet från det här landet, och från hela världen.”

”I London, Edinburgh, Hillsborough, och Cardiff, var vi berörda bortom ord över alla som tog sin tid för att komma och visa sin respekt för min kära mors livslånga arbete.”

”När vi alla förbereder oss inför vårt sista avsked, vill jag bara ta den här möjligheten och tacka den otaliga mängd människor som varit ett så stort stöd och tröst för min familj och även mig under den här tiden av sorg.”

Många välkända gäster

Amerikanska presidenten och hans fru, Joe och Jill Biden, australienska premiärministern Anthony Albanese och kanadensiska premiärministern Justin Trudeau var några av gästerna under måndagen.

Alla levande premiärministrar var även inbjudna.

Gällande kungligheter kom bland annat kung Felipe VI och drottning Letizia från Spanien, king Willem-Alexander och drottning Maxima från Nederländerna, och såklart även våra svenska kungligheter i kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Alla ville säga farväl

Efter begravningen förflyttades kistan till Wellington Arch och därifrån till Windsor, för att sedan tas till St. Georges kapell, Windsor slott.

Mängder av människor befann sig längst vägarna och tog farväl den älskade drottningen. När de närmade sig slottet skymtade en av drottningens hästar, Emma, vid vägen och fick sin sista stund med sin ägare.

Även hundarna Muick och Sandy skymtades vid Windsor.

Drottningens kista bars ner till det kungliga valvet vid St. George och senare under kvällen hölls en mindre ceremoni för de närmsta kungliga familjemedlemmarna.

Många tårar för kungligheterna

Kung Charles försökte ihärdigt hålla tillbaks tårarna – men han var långt ifrån ensam med att brista ut i gråt under dagen.

Meghan Markle syntes torka bort tårar från kunderna och hennes svarta handskar färgades av sminket.

Meghan syntes stå tillsammans med William och Kates två barn, prins George och drottning Charlotte, när de väntade på sin bil efter begravningen. Vid ett tillfälle vände sig Charlotte om och mötte Meghans blick, som gav den unga prinsessan ett varmt leende tillbaks.

Från vänster: Kate Middleton, prinsessa av Wales, prins William, prins Harry och hans hustru Meghan Markle, utanför Windsor Castle i lördags, efter drottningens bortgång. Foto: Chris Jackson/AP/TT
Från vänster: Kate Middleton, prinsessa av Wales, prins William, prins Harry och hans hustru Meghan Markle, utanför Windsor Castle i lördags, efter drottningens bortgång. Foto: Chris Jackson/AP/TT

Som tidigare nämnt var det många som grät när de tog farväl av drottningen. Men tydligen ifrågasatte en brittisk tv-profil Meghans tårar.

Nyhetsankaret Karl Stefanovic som arbetar för populära Today köpte inte riktigt bilderna på Meghan där hon grät.

Han sa att det var öppet för tolkning och antydde att Meghans tårar kanske inte var äkta.

”Det har varit många bilder och tolkningar av bilder som kanske eller kanske inte stämmer”, sa han.