TV4-profilen Karl Fredriks ärliga ord – efter drottningens fråga framför kungen: ”Jag vet att…”

Här invigs TV4-profilen Karl Fredrik Gustafssons nya växthus på Solliden.
Kungaparet fick inspektera blomstermästarens skapelse.
– Det är speciellt att träffa vårt statsöverhuvud och kungafamiljen, säger Karl Fredrik till Aftonbladet.
Se bilderna från invigningen här!

Tv-tittarna är vana vid att se honom i egna programserien ”Karl Fredrik på Österlen”. Där har trädgårdsmästaren och blomsterexperten Karl Fredrik Gustafsson, 34, och sambon Petter Kjellén, 39, blivit lite oväntade tittarfavoriter efter två säsonger av tv-programmet med alla blomstertips från gården Eklaholm i Skåne.

Nu har paret tagit sina kunskaper till kungafamiljen.

På lördagen invigdes nämligen Karl Fredriks växthus på Solliden på Öland under överinseende av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

BORGHOLM 20210703 Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia inviger sommarens Idéträdgårdsutställning på Krocketplanen på Sollidens Slott. Årets utställning heter ”Inglasat” och visar inspirationsväxthus skapade av kända profiler.. På bild: Karl-Fredrik Gustafsson samt kungaparet. Foto: Suvad Mrkonjic / TT

– Kungen och drottningen invigde och gick runt och talade med oss. Han var imponerad av att det hade gått så fort för oss att bygga upp växthuset, vi gjorde det på två dagar, de andra har hållit på en vecka, säger Karl Fredrik till Aftonbladet.

Drottningens speciella frågor till Karl Fredrik

Han förklarar att drottningen hade en särskild fråga – och att inviga ett växthus inför ögonen på kungaparet var nervöst för tv-profilen.

– Ja, absolut. Det är speciellt att träffa vårt statsöverhuvud och kungafamiljen. Man ska ha respekt och vördnad för deras fina ämbete. Det är ärofullt att vara en del av en sådan här utställning. Jag vet att kungen och drottningen är otroligt intresserade av blommor och det som jag kan ta upp är att drottningen frågade lite extra om Agapantus, Afrikas blå lilja. Jag hade en tvåfärgad sort i växthuset och att det finns tvåfärgade var intressant.

BORGHOLM 20210703 Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia inviger sommarens Idéträdgårdsutställning på Krocketplanen på Sollidens Slott. Årets utställning heter ”Inglasat” och visar inspirationsväxthus skapade av kända profiler. På bild: Karl-Fredrik Gustafsson. Foto: Suvad Mrkonjic / TT

Även kungaparets hund Brandie fanns med vid invigningen, avslöjar Karl Fredrik. Här på Instagram kan man se ännu fler bilder från invigningen. Klicka på pilen till höger i Karl Fredriks bilder för att se fler foton.

En tredje säsong av tv-programmet ”Karl Fredrik på Österlen” är på gång och inspelningarna pågick redan i våras.

– Vi är så glada över att få bjuda våra tittare på ännu en grön skön och blomstrande säsong av Karl Fredrik på Österlen. Intresset för trädgård, grönska och blommor bara ökar, därför är vi stolta över att få göra ännu en säsong av Karl Fredrik på Österlen, som kommer glädja våra tittare nästa år. Inspelningarna är redan igång, säger Caroline Norrby som är exekutiv producent på TV4.

Så underbart med blomster den här tiden på året! Vilka är dina favoriter? Ser du fram emot en ny säsong av ”Karl Fredrik på Österlen”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!