Victoria flyr landet – här är anledningen

Att vara kronprinsessan och tronarvinge innebär en hel del stora åtaganden, därför har Victoria en hektisk höst framför sig.

Hon kom nyss hem från Japan, men lämnar landet igen redan om bara några dagar, denna gång av två väldigt viktiga anledningar.

Bland de 16 kända och inflytelserika personer världen över som FN valt ut som ambassadörer för deras globala utvecklingsmål finns kronprinsessan Victoria med.

Uppdrag för FN

De senaste åren har hon ofta åkt till New York under hösten för att delta i FN:s högnivåvecka. Bland övriga ambassadörer finns namn som Belgiens drottning Mathilde, sångerskan Shakira och fotbollsproffset Leo Messi.

Kronprinsessan Victoria reser
Kronprinsessan under en annan utlandsresa, på ett av sina många uppdrag. Foto: Henrik Montgomery/TT

Victoria vill hinna flyga till syster Madeleine

Victoria kommer att stanna i New York i fem dagar, och trots att schemat är hektiskt vill hon hinna med en systerträff med lillasyster, prinsessan Madeleine, det uppger Svensk Dam.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Att hinna ”tittat förbi” är dock lättare sagt än gjort, då Madeleine är i Miami, vilket är två timmar bort med flyg. Detta är dock något som Victoria prioriterar enligt en uppgiftslämnare till Svensk Dam.

Vilken fantastisk och driven kronprinsessa vi har. Det är inget tal om att hon kommer att bli en bra tronarvinge. Dela om du håller med.