Victoria hyllas efter förändringen i utseendet – så här är vi inte vana vid att se henne

Kronprinsessan Victoria hyllas igen.
Så här är vi inte vana vid att se henne.

Kronprinsessan Victoria har många gånger slagit ett slag för hur viktigt hon anser att det är med hållbarhet.

I många år har Sveriges blivande drottning vurmat för miljön – och visat sitt starka engagemang i gällande hållbarhetsfrågor.

Ett bra exempel på det var när Victoria invigningstalade på Stockholms modevecka, Stockholm Fashion Week år 2021. Då valde hon att lyfta fram just detta för såväl pressen som den samlade modebranschen.

– I den svenska modeindustrin är det i dag normalt att ha en strategi för miljö och hållbarhet. Att kunna svara på frågor om tillverkningens villkor är norm, sade kronprinsessan då i sitt tal.

Victoria fortsatte:

– Och snart, hoppas jag, att också en verkligt inkluderande affärsmodell kommer vara norm.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Gints Ivuskans/Shutterstock

Hon har också själv föregått med gott exempel i just detta ämne. Flera gånger har kronprinsessan till exempel återanvänt sin mamma drottningens gamla klänningar. Såsom under Nobelfesten 2018 gjorde kronprinsessan stor succé i Silvias över 20 år gamla klänning.

Samtidigt tvingas Victoria, som kunglighet, utstå att granskas in i sömmarna då hon står i offentlighetens ljus. Både hennes handlingar och uttalanden hamnar under lupp, men även hennes klädval.

Nu har Victorias olika stilar återigen uppmärksammats – och den här gången internationellt.

Det är Instagram-kontot tillika bloggaren Royal Fashion Police, ungefär ”Kungliga modepolisen”, som har granskat den svenska kronprinsessans outfit (se bilden nedan).

Artikeln fortsätter under bilden.

Det var, enligt modebloggaren, under en diplomatisk mottagning som kronprinsessan Victoria bar en lekfullt prickig dress av modell ”Maisy” från Malina.

Men det är inte kläderna som folk i allmänhet har kommenterat.

I stället är det faktumet att kronprinsessan satt upp håret i hästsvans som hyllas stort av följarna. Det är inte alltför ofta vi får se Victoria i den stilen.

– Jag tror att jag bara sett ett foto på prinsessan med håret neråt. Hon såg bra ut och såg yngre ut och mjukare i sina drag.

– Hon ser fantastisk ut, skriver en annan.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240606 Kronprinsessan Victoria vid firande av Sveriges nationaldag i Folkets park i Nykvarn. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20240606 Kronprinsessan Victoria vid firande av Sveriges nationaldag i Folkets park i Nykvarn – i uppsatt hår. Foto: Henrik Montgomery / TT
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev