Foto: Henrik Montgomery/TT

Victoria lämnade landet utan Daniel

Kronprinsessan Victoria packade ihop väskorna och begav sig iväg till Spanien. Utan prins Daniel och barnen.

Här är anledningen bakom resan.

Svensk dam rapporterar att kronprinsessan Victoria syntes till i Mallorca, Spanien under söndagen. Hennes resa fanns inte med i den kungliga kalendern för hösten- utan hade privat karaktär.

Syftet med vistelsen till den vackra semesteridyllen var att medverka vid en privat tillställning. Kronprinsessan Victorias kusin Helena Christina Sommerlath och maken Ian Mastin hade nämligen anordnat dop för sin son, Constantin Leopold.

Dopet hölls i katedralen på ön Balearerna. Enligt spansk media var det en middag som ägde rum efter ceremonin och Victoria ska enligt Svensk dam ha sett ut att vara på strålande humör.

Har besökt kusinen förut

Det är inte första gången som kronprinsessan besöker kusinerna i Spanien. Även 2017, i samband med att Helena Christina Sommerlath och Ian Mastin gifte sig var hon på plats. Då med drottning Silvia, som är faster till Helena.

Men det är inte bara Victoria som befunnit sig i utlandet. Även maken, prins Daniel, har haft anledning att bege sig av. Under förra veckan besökte han Frankrike.

”Förra veckan besökte Prins Daniel Paris tillsammans med unga entreprenörer och företagsledare kopplade till Prins Daniels Fellowship. Under resan besökte deltagarna företag och organisationer som är ledande inom innovation och entreprenörskap,” skriver Kungahuset på sin Instagram.

Det verkar helt enkelt vara fullt upp av spännande och trevliga resor för paret!

LÄS MER