Foto: Naina Helén Jåma / TT

Victoria och Daniel uppmärksammas internationellt – efter nya bilderna

Kungafamiljen uppmärksammas i utlandet – efter bilderna på kronprinsessparet!

Coronapandemin har verkligen greppat tag om världen och alla länder har valt sina egna strategier i kampen mot det hemska viruset.

Sverige har fått både kritik men framför allt på sistone också rosats för sin hållning under covid-19-pandemin. I brittisk press uppmärksammades nyligen statsepidemiolog Anders Tegnell och det faktum att svenska myndigheter undvikit en total nedstängning av samhället. I stora delar av världen har så kallade ”lockdowns” varit vanliga, då samhället stängt ner fullständigt.

I landet har över 5 800 personer avlidit till följd av covid-19 – en klart högre siffra jämfört med våra nordiska grannländer.

Kungafamiljen på konsert

På många håll i världen är det också ansiktsmask som gäller när man vistas i offentliga miljöer, men i Sverige finns inga sådana rekommendationer i dagsläget.

I förra veckan gästade kronprinsessparet Kungliga filharmonikernas premiärkonsert för hösten. Under konserten tillämpades 50-personersregeln och man höll två meters avstånd till varandra.

Det var första gången på länge som 50 personer välkomnades i publiken på Konserthuset i Stockholm.

Men nu reagerar amerikanska stortidningen Vanity Fair på bilderna som kablats ut från konserten.

I en stort uppslagen artikel skriver magasinet att ”samtidigt i Sverige gick kungligheterna på konsert utan ansiktsmask”. Att kungafamiljen går på konsert mitt under pandemin – och dessutom inte bär ansiktsmask – är någonting som Vanity Fairs reporter reagerar på och skriver att kungafamiljen i Sverige ”verkar ha gått tillbaka till en normal vardag”.

Samtidigt skriver tidningen att Sverige har haft en längre smittspridning efter sommaren, jämfört med många andra länder som nyligen lyft sina ”lockdowns”.

”Kungafamiljen har tagit detta som ett tecken på att de kan återvända till mer av sina normala åtaganden”, skriver tidningen.

Foto: Naina Helén Jåma / TT