Victorias allvarsamma samtal med Estelle och Oscar – nu kommer det fram vad som egentligen sagts

Kronprinsessan Victoria älskar att vara i naturen.
Nu berättar hon hur det kan gå till när barnen Estelle och Oscar sätter sig på tvären i frågan.
Det hela sker i en ny intervju med youtubern Margaux Dietz.

Kronprinsessan Victoria har i många år talat sig varm om skog och mark. Sveriges nästa monark älskar att vistas i naturen.

I slutet av 2010-talet gjorde Victoria det till och med till sin mission att visa upp hela landets vackra natur. Det var 2017 som hon inledde sina omtalade vandringar genom Sverige.

Syftet för kronprinsessan var att uppleva olika delar av Sverige under olika årstider. Hon ville då också synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här, uppgav Hovet på sin hemsida.

LÄS MER: Nya bilden på kungliga tillskottet – Madeleine och Chris utökar familjen: ”Öm och kärleksfull själ”

Victorias fina initiativ i hela landet

Varje landskap i vårt avlånga land fick besök av kronprinsessan under åren. Hon ville uppleva Sveriges ”unikt tillgänglia och variationsrika natur”, heter det i pressmeddelandet. 

Så här såg det exempelvis ut när kronprinsessan besökte Västergötland, som var först ut i projektet. Där vandrade hon tillsammans med lokala föreningslivet pilgrimleden utmed berget Billingen och besökte även Varnhems klosterområde innan hon avslutade vid Hornborgasjön.

Att visats i naturen är någonting som Victoria fick med sig hemifrån redan i tidig ålder. Det berättar hon nu i en ny intervju med programledaren, Youtube-profilen och tidigare Let’s dance-deltagaren Margaux Dietz.

– Det har alltid varit närvarande i vår familj, att vistas mycket i naturen och prata mycket natur. Just det där vad naturen inte bara gör för oss utan med oss, säger Victoria till Margaux Youtube-kanal.

LÄS MER: Nya bilden på William förbryllar – nu ser alla samma sak efter detaljen i prinsens kroppsspråk mot Kate

Artikeln fortsätter under bilden.

BORGHOLM 20220714 Kronprinsessan Victoria,prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Daniel vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland Foto: Jonas Ekströmer / TT
BORGHOLM 20220714 Kronprinsessan Victoria,prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Daniel vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hon utvecklar:

– Föräldrar som alltid har velat att vi ska liksom uppleva och det är jag enormt tacksam för och något som jag försöker ge till mina barn. Och också inse hur viktigt det är att man måste prata och man måste verkligen ge tid till det.

Kronprinsessan talar sig också varm om den svenska allemansrätten – de lagar som hjälper folk att vara i naturen utan att förstöra den och ta väl hand om den.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Victorias samtal med Estelle och Oscar – för att få dem ut i naturen

När hon av Margaux får frågan om även prinsessan Estelle och prins Oscar, 10 respektive 6 år, tycker om att vara i naturen, förklarar Victoria att hon ibland får peppa barnen med samtal.

Då och då har barnen satt sig på tvären när Victoria velat gå ut i skogen, avslöjar hon. Men när de väl är ute i friska luften åker mungiporna genast upp!

– Ja, det gör de absolut och framför allt brukar jag fråga dem ”jamen, ska vi gå ut?”, ”nejnej”. Och sen när vi väl kommer ut så ser man hur det går på ett kick så hittar de på någon rolig lek eller något bus eller upptäcker någonting och humöret ändras så här, säger Victoria.

LÄS MER: Victorias bakslag – kan tvingas flytta firandet: ”Har ett par år på nacken”

Här kan man se hela Margaux Dietz möte med kronprinsessan Victoria:

Dela gärna vidare inlägget.