Victorias bakslag – kan tvingas flytta firandet: ”Har ett par år på nacken”

Firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag har för många kommit att bli en högtidlig stund på året där många samlas. Planerandet för kommande födelsedag på Öland är redan igång, men nu hotas kvällens Victoriakonsert av flytt. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: Pontus Lundahl/TT

Den tidigare Victoriadagen har kommit att bli en hel veckas firande som både kungafamiljen och allmänheten ska kunna njuta av. 

Veckans evenmang sker den vecka Victoria fyller år, 14 juli, och präglas av underhållning i olika former.

Kritiken mot biljettsystem

Ett stort dragplåster har varit “Victoriakonserten”, där svenska folkkära artister underhåller på plats i Borgholm. Men sist fick arrangörerna  kritik för biljetthanteringen. 

Borgholms kommun överlät slottet till Victoriakonserten under dagarna för repetioner och genomförande, detta som en del av ett samarbete. Tusentals biljetter skulle släppas, men enligt Svensk Dam skriver Ölandsbladet att arrangörerna sedan fick kritik för biljettbrist. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Vi har egentligen bara hört kritiken från ett håll och det är kommunalrådet (Ilko Corkovic (S). Alla som ville ha en biljett fick tag i en biljett. Det är inte så att det inte har funnits biljetter till de som ville ha. Det var samtidigt ett speciellt år eftersom det var så många andra konserter rent allmänt så det var ganska en mättad marknad. Kritiken var bara från utomstående. Jag har inte hört någon som försökte få tag i en biljett men fick inte, säger arrangören för Victoriadagen, Stephan Rimér till Svensk Dam.

LÄS MER:

Kan flyttas

Nu håller arrangörerna på att utreda årets Victoriadag för eventuella förbättringar. En sak man tittar på enligt Svensk Dam är att flytta Victoriakonserten från slottet till en större plats. 

– Målsättningen efter pandemin är ju att det återigen blir publik gemenskap och att så många som möjligt ska kunna delta även på konserten. Det var ju så Victoriadagen byggdes upp från början och så tror jag även kronprinsessan och kungen ser det, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt.

LÄS MER: Nya bilderna på Estelle hyllas – detaljen från mamma Victorias firande förundrar: ”Kan inte förstå…”