Victorias blixtsnabba beslut – efter drottning Silvias olycka

Drottning Silvia föll och drabbades av flera frakturer.
När kronprinsessan Victoria fick hör om detta tog hon ett omedelbart beslut, uppger Svensk damtidning.

Drottning Silvia tvingades tidigt på måndagen till sjukhus efter en fallolycka i hemmet.

”H.M. Drottningen har skadat höger handled i samband med ett fall i hemmet på Drottningholms slott”, skrev hovet i ett pressmeddelande på måndagsförmiddagen.

Det var tidigt under måndagsmorgonen som olyckan inträffade på Drottningholms slott. Drottning Silvia, 77, föll i hemmet, och fick föras till Danderyds sjukhus.

STOCKHOLM 2020-12-03 Drottning Silvia fotograferade på Stockholms slott inför Nobeldagen. Foto: Pontus Lundahl / TT

– Hon tog emot med höger hand och skadade handleden. Därefter åkte drottningen med ambulans till Danderyds sjukhus, för att röntga och undersöka handen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Senare under dagen kunde hovet meddela att drottningen åter fått komma hem efter besöket på sjukhuset.

”Drottningen fick därefter vård vid Danderyds sjukhus där det konstaterades att Drottningen har frakturer i höger handled. Drottningen är återigen hemma på Drottningholms slott och mår efter omständigheterna väl”, skriver hovet på sin Facebook-sida.

Där har drottning Silvia fått ta emot stöd från tiotusentals människor som skrivit kommentarer till inlägget eller tryckt på gilla-knappen.

”Snabb läkning och inga bestående sviter av olyckan önskar jag Drottningen. Skönt att höra att Ni redan är hemma igen”, skriver exempelvis en person i kommentarerna.

Enligt vad Svensk damtidning erfar har drottningen redan fått besök av kronprinsessan Victoria. Hon ska under måndagskvällen ha besökt drottningen hemma på Drottningholm för att undersöka hur Silvia mår, uppger tidningen.

VÄSTERÅS 20201015 Kronprinsessan Victoria träffade landshövdingen för Västmanland län Minoo Akhtarzand vid Västerås slott tillsammans med representanter för Region Västmanland och länets näringsliv för att få veta hur pandemin har påverkat sjukvården och företagen i länet. Prins Daniel skulle också ha varit med på besöket men är lätt förkyld och stannade hemma på Haga slott. Dagen avslutades med besök på B26 med sitt unika kontorskoncept där VD:n Tomas Hultberg tog emot. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Victorias schema är tomt på offentliga uppdrag för kungahuset under resten av den här veckan.

Vi önskar drottningen en god och snar bättring!

Skriv gärna en kommentar och dela vidare.