Victorias misstag på kungliga firandet – kronprinsessan tvingades rätta till fadäsen när gästerna inte såg

Som kunglighet är det mycket att hålla reda på vid officiella tillställningar. Det är mycket vett och etikett och trots att alla i kungafamiljen efterlevt dessa regler i hela sina liv blir det ibland lite tokigt.

Kronprinsessan Victoria var en av deltagarna vid firandet av prins Christian, men råkade göra en liten miss med sin klädsel…

Danska prins Christian firade sin 18-årsdag söndagen den 15 oktober och självfallet var kronprinsessan Victoria där tillsammans med maken Daniel och dottern Estelle.

Victorias kläd-fadäs

Vid officiella tillställningar detta slag så finns det vissa regler för hur man ska klä sig, något de flesta förstår.

Men vad många inte tänker på är att även smycken och ordnar ska sitta på ett korrekt sätt.

Under firandet bar kronprinsessan Victoria två stycken symboler, eller kraschaner som de också kallas. En kraschan kommer från serafimerorden, som är den högsts ordern man kan ha i Sverige. Utöver serafimerorden bar Victoria även elefantordens kraschan, som är den danska motsvarigheten.

Den danska kraschanen satt ovanför den svenska, som ett tecken på hövlighet och respekt mot värden.

Men när Victoria anlände bar hon kraschanerna på höger sida. Du kan se den danska precis i Victorias midjehöjd, bredvid bandet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det var ett misstag, skriver Svensk Dam.

”Det är ju inte bra”

Kraschanen ska nämligen bäras på vänster sida, med några få undantag.

– Helst ska kraschanen sitta över hjärtat. Fel han hända. Det är ju inte bra så att säga, säger Christian Thorén, ordensintendent, till Svensk Dam.

Lyckligtvis noterade någon detta och när Victoria kom tillbaka efter middagen så satt kraschanerna helt korrekt, som man kan se i bilden nedan.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

– Det kan bli lite fel ibland men oftast är det inga problem med kronprinsessan. Hon bär ju sina ordnar och har alltid skött sig på ett exemplariskt vis, säger Christian Thorén till Svensk dam.

Ja, det är väl bara att konstatera att även kungligheter gör lite fel ibland men vad gör väl det, vi gillar ju kungafamiljen ändå!

Tryck nu på DELA-knappen om du också älskar kungafamiljen!

Exit mobile version