Foto: Pontus Lundahl / TT

Victorias och Daniels stora glädje – hovet bekräftar efterlängtade beskedet

Nu är det dags igen för kronprinsessan Victoria och prins Daniel!

De har viktiga roller att spela för Sverige – både in- och utrikes.

Sveriges blivande drottning, kronprinsessan Victoria och maken prins Daniel är ambassadörer för vårt land, och i ämbetet ingår att representera kronan i synnerhet men landet i allmänhet.

För detta arbete har kronprinsessan bland annat utsetts till Årets svenska kvinna och är officiell beskyddare av en rad olika organisationer såsom exempelvis Nordens ark, Riksförbundet sällsynta diagnoser och Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

I ämbetet ingår också en del resande. På onsdagen reste kronprinsessparet till Örebro för att bland annat träffa elever och personal vid Fordons- och transportprogrammet vid Tullängsgymnasiet/Riksgymnasiet för döva och hörselskadade.

ÖREBRO 20211006 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under sitt besök i Örebro län. Foto: Pontus Lundahl / TT

Men Victoria agerar även på den internationella arenan. Hon är ambassadör för FN:s globala mål och nyligen talade hon på en konferens med syftet att göra världens fiskeindustri mer hållbart.

Nu står det också klart att Victoria och Daniel återigen kan resa ut i världen och representera Sverige, skriver Svensk damtidning.

Victoria och Daniel till Italien – första utlandsresan på 1,5 år

ÖREBRO 20211006 Prins Daniel och kronprinsessan Victoria besöker Fordons- och transportprogrammet vid Tullängsgymnasiet/Riksgymnasiet för döva och hörselskadade under sitt besök i Örebro län. Foto: Pontus Lundahl / TT

För första gången sedan januari 2020, strax innan coronapandemins utbrott, kan nu Victoria och Daniel åter ge sig ut på en resa utrikes.

Måndag 18 oktober går flyget nämligen till Italien och Rom där kronprinsessparet gör ett besök med en handelsdelegation från Sverige, enligt den officiella kalendern på hovets hemsida. Kanske kan kronprinsessparets närvaro göra handeln mellan länderna enklare? Det blir också ett stopp i Turin på den tre dagar långa resan för Victoria och Daniel.

Stort lycka till på resan säger vi till Victoria och Daniel! Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!