Victorias och Estelles fina höstmatchning – och kungen hyllas efter oväntade draget

Höstfina och matchade!

Här gör kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle underbar stilsuccé under kungens historiska tal.

Samtidigt hyllas kung Carl XVI Gustaf för sitt oväntade drag.

Sådan mor, sådan dotter.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle har flera gånger tidigare matchat – såsom exempelvis under julen 2017 när det var dags för Estelles kusin prins Gabriel att döpas. Då var det julrött som gällde för Sveriges två blivande drottningar.

På söndagen var det dags igen.

När Estelle gjorde mamma Victoria och morfar kung Carl XVI Gustaf sällskap ut på den nya ”Guldbron” var det i matchande höstkappor som prinsessorna gjorde entré. Estelle hade valt att bära en liknande fin kappa som mamma Victoria – och de båda såg ut att trivas denna historiska söndag!

STOCKHOLM 20201025 Kung Carl Gustaf kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle går över den nya Slussbron som förbinder Gamla stan med Södermalm vid söndagens invigning. Foto: Janerik Henriksson / TT

Kungen höll ett tal där han knöt an till historien när den nya Slussbron som förbinder Gamla stan med Södermalm i Stockholm invigdes vid lunchtid på söndagen.

LÄS MER: Kungens miss i direktsändningen – titta nu när han vänder sig om

– Mina damer och herrar, i oktober 1935 invigdes den så kallade Klöverbladsslussen av min farfarsfar Gustaf V. Med vid det tillfället var också min farfar, Gustaf Adolf, som då var kronprins. Även min far arvprins Gustaf Adolf var också med, sade kungen i sitt bejublade tal.

Han kände historiens vingslag när ”Guldbron” snart skulle öppnas.

– I dag, 85 år och 10 dagar senare, står jag här i sällskap med min dotter kronprinsessan Victoria och dotterdotter, prinsessan Estelle.

STOCKHOLM 20201025 Kronprinsessan Victoria applåderar under kungens tal i samband med invigningen av Slussbron som förbinder Gamla stan med Södermalm på söndagen. Foto: Janerik Henriksson / TT

Efter att ha klippt bandet så fick kungen i sällskap av Victoria och Estelle genomföra premiärpromenaden på den nya bron.

STOCKHOLM 20201025 Kung Carl Gustaf kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle går över den nya Slussbron som förbinder Gamla stan med Södermalm vid söndagens invigning. Foto: Janerik Henriksson / TT

Kungens tal direktsändes i bland annat SVT och efteråt var det många tittare som hörde av sig med hyllningar.

”Fint att tre generationer Bernadotte kunde inviga guldbron tillsammans”, skriver en person som följde invigningen, på hovets Facebook-sida.

Många skrev att de tyckte det var fint att Estelle och Victoria matchade.

”Härligt med 3 genationer Bernadotte, de gör som vanligt ett utsökt jobb. Mest imponerad av Estelle som gör sig fantastiskt bra i sällskap av mamma och morfar”, skriver en användare.

Många valde också att hylla kungen – inte bara för det historiska talet, utan också för det stiliga klädvalet.

”Måste tillstå att kungen är stilig i hatt, något för äldre herrar att testa”, skriver en person i kommentarsfältet.

Som fick medhåll av många andra.

”Kungen är verklig stilig i sin hatt ser man inte så mycket numera, Kronprinsessan och Estelle är som vanligt fina”, skriver en person.

”Kungen överglänste båda dotter och dotterdotter med sitt klädval, mycket snyggt!”, skriver en tredje.

”Såå snyggt med hatt bäste Kungen”, skriver en annan användare.

”Vår fina Kungafamilj, känns tryggt på något sätt, Tack för att vi får ha er”, konstaterar en annan.

Dela gärna vidare om du håller med dessa röster!