Victorias smygande med familjen – undantaget för kungligheter: ”Handlar om säkerhet”

När det handlar om kungligheter finns det en hel del oskrivna regler att följa.

Då de hela tiden lever ett liv i strålkastarljuset kan de inte göra samma saker som oss andra ”vanliga”.

Och det finns särskilt en vanlig tillställning som kungligheter måste dra sig tillbaka till mörkret för att inte bli upptäckta, skriver Aftonbladets hovreporter, Jenny Alexandersson på Instagram.

”Då och då har de faktiskt gjort undantag”, skriver hon på Instagram.

Sedan kungen och drottning Silvias barn föddes har de hela tiden fått anpassa sig till ett liv i rampljuset.

Prinsessan Madeleine bor med sin familj i USA, medan Victoria och prins Daniel samt deras barn bor på Haga Slott i Solna.

När det gäller prins Carl Philip och hans fru prinsessan Sofia samt deras barn är det istället Villa Solbacken som gäller.

Men precis som oss andra ”vanliga människor” finns det förstås saker som även kungligheter vill göra.

Kronprinsessan Victoria
Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Vanliga saker som att gå på middag eller bio blir mycket mer komplicerat för dem.

Och det är det senare exemplet kring att gå på bio som verkligen kan göra en mysig kväll till något helt annat.

I ett inlägg på sin Instagram skriver Aftonbladets hovreporter, Jenny Alexandersson om svenska kungafamiljens komplicerade biobesök.

kungligt

Jämfört med oss andra vanliga kan de omöjligen kliva in i en biosalong utan att uppmärksammas, vilket kan ställa till det för dem.

”När Victoria eller någon annan i familjen vill gå på bio så smyger de in när lamporna har släckts i salongen. De har en livvakt eller två med som sitter i närheten. De kungliga slussas oftast ut snabbt efteråt. Problemet är att om de kliver in tillsammans med alla andra blir det lätt så att folk vill komma nära, ta selfies eller tittar mer på de kungliga än filmen”, skriver hon och fortsätter:

”Och då försvinner ju hela nöjet för kungligheterna att få njuta av en film på bio som alla andra. Och det handlar ju även om säkerhet såklart. De väljer gärna platser längre bak i salongen”.

Men även om det hör till ovanligheterna att se kungligheter i biomörkret har det faktiskt skett.

”Den svenska kungafamiljen går sällan på filmpremiärer. Men då och då har de faktiskt gjort undantag. Kungaparet och kronprinsessan gick på premiären av ”Tali-Ihantala 1944 – Slaget om Finland” i januari 2008”, skriver hon.

LÄS MER: Bilderna på Estelle och Oscar väcker starka reaktioner världen över – detaljen får folk att häpna

Victorias uppmärksammade regelbrott

Även om biobesök är långt ifrån de fina tillställningar med galor och baler, finns också en del regler att följa för kungligheter.

För en tid sedan uppmärksammade hovreporter Jenny Alexandersson också att kronprinsessan Victoria gjort flera regelbrott.

Kronprinsessan Victoria
Foto: Håkan Dahlström/Wikkicommons

På sin Instagram uppmärksammade hon hur en särskild detalj på ett foto på Victoria, visar klart och tydligt det förbjudna.

”Enligt experter ska man inte bära Serafimerorden på naken hud som kronprinsessan gör här. Men alla prinsessorna och även drottningen har brutit mot den regeln flera gånger genom åren så det verkar inte vara så noga med den saken. För att ordensbandet inte ska fladdra runt över klänningen så finns det ett smart knep som ni kan se på Victorias rygg. Man fäster bandet med en liten brosch på klänningstyget och då sitter ordensbandet fast ordentlig under en middag och mingel. Framtill har man också föst fast bandet med en brosch”, skrev hon.

Tack för allt ni gör för oss, vår fina kungafamilj! Vi önskar er allt gott!