Williams och Harrys gripande hyllning till mamma Diana – känslosamma orden: ”Varje dag…”

Här hedrar William och Harry sin mamma, prinsessan Diana.
Hon skulle ha fyllt 60 år under torsdagen.
Se bilderna på den nya statyn.

Prinsessan Diana skulle ha fyllt 60 år den 1 juli. Nu hedras hennes minne i form av en unik staty. På torsdagen avtäcktes den i närvaro av hennes söner William och Harry.

Statyn står placerad i Sunken Garden vid Kensington Palace i London.

Arkivfoto 16 september 1984 när Storbritanniens prins Charles, och prinsessan Diana lämnat St. Mary’s Hospital i Paddington, London med sin nyfödde son, prins Harry. (AP Photo) Foto: AP/TT

– I dag, på vad som skulle ha varit vår mors 60-årsdag, minns vi hennes kärlek, styrka och karaktär – egenskaper som gjorde henne till en kraft för godhet runt om i världen och förändrade otaliga liv till det bättre, skriver prins William och Harry i ett officiellt uttalande via sociala medier.

Där har också de första bilderna på statyn publicerats. Statyn föreställer prinsessan Diana med två barn.

William och Harry fortsätter:

– Varje dag önskar vi att hon fortfarande var med oss, och vårt förhoppning är att denna staty för alltid ska ses som en symbol för hennes liv och hennes arv.

– Tack till Ian Rank-Broadley, Pip Morrison och deras team för ert enastående arbete, till vänner och givare som hjälpte till att få detta att hända, och till alla er runt om i världen som håller vår mammas minne vid liv.

Foto: Instagram

Den 31 augusti 1997 är en dag som går till historien som en mycket sorgsen sådan. Efter en bilkrasch i Paris avled den brittiska prinsessan Diana och lämnade efter sig sina två barn i form av prinsarna William och Harry.

Diana blev 36 år.

Så här ser statyn ut, som är beställd av Storbritanniens prins William och prins Harry. Den föreställer deras mamma prinsessan Diana, på vad som skulle varit hennes 60-årsdag, i Sunken Garden vid Kensington Palace, London, torsdagen den 1 juli 2021. Foto: Dominic Lipinski / Pool Photo via AP/TT

Vad tycker du om statyn och denna hyllning till Diana från hennes pojkar? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!