Foto: Anders Wiklund/TT/Youtube, Abba

Abba-fans över hela världen i tårar – efter svenska supergruppens nya musikvideo: ”Jag gråter”

Abba släpper nu en musikvideo till nya jullåten.
Då jublar fansen.
– Jag gråter, skriver ett uppjagat Abba-fan.

Det har beskrivits som den största comebacken i pophistorien. Abbas nya album ”Voyage” – det första på fyra decennier – toppar listorna i inte mindre än 19 länder.

– Vi är så glada att våra fans verkar gilla vårt nya album lika mycket som vi tyckte om att göra det! Vi är fullständigt ovan månen över att ha ett album i toppen av listorna igen, säger de fyra Abba-medlemmarna Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus och Benny Andersson i ett gemensamt uttalande nu.

Detta i samband med att ytterligare kapitel nu skrivs i den svenska supergruppens historia.

På fredagen släpptes nämligen en ny musikvideo – den andra, efter inledande ”I Still Have Faith in You”, sedan comebacken.

Abbas nya musikvideo till jullåten: ”De har godkänt idén”

I musikvideon till ”Little Things” har hjärnorna bakom Abbas nya ”abbatar”-show i London arbetat tillsammans.

– Videon har skapats av showteamet för ABBA Voyage tillsammans med regissören Sophie Muller i London, ABBA har godkänt idén, skriver Niklas Torsell på Universal Music Sweden, till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 2016-01-20 Agnetha Fältskog och Thomas Johansson (Live Nation Sweden) anländer till galapremiären av Mamma Mia! The Party på Tyrol i Stockholm 2016. Foto: Anders Wiklund / TT

Musikvideon inleds med att två barn sitter i tv-soffan och ser Björn Ulvaeus och Benny Andersson prata om Abbas nya show, med de digitala avatarerna och en stor orkester, som har premiär i London i maj.

Därefter sätter barnen i videon själva ihop en Abba-show i ett vintrigt landskap.

I entrén till barnens Abba-föreställning syns bland annat en pojke som håller upp en burk där det står ”välgörenhet”. Förmodligen är detta en blinkning till det faktum att Abba med låten ”Little Things” skänker intäkter till FN:s barnfond Unicef.

LÄS MER: Abbas varma julklapp till utsatta barn: ”Nu har vi bestämt oss”

Här kan man se Abbas nya musikvideo:

Bakom musikvideon står den Grammy-belönade regissören tillika Abba-fantasten Sophie Muller (som tidigare jobbat med andra stjärnor som Beyoncé och Rihanna), exekutiva producenten Juliette Larthe, med flera inklusive produktionen bakom Abbas Voyage-show i London.

Den nya musikvideon släpptes på fredagsmorgonen och hade vid lunchtid fått över 50 000 visningar på Youtube. Där många Abba-fans beskrev videon med egna ord – och reaktionerna är starka ute i världen.

”Den här videon fångar den glädje vi alla har funnit i ABBA, ofta som barn, och att upptäcka ABBA för första gången och rocka på scenen – varje fans önskan! Glädjen med ABBA och julen i kombination! Vilken gåva! God jul alla – må denna årstid vara fylld av tro, hopp och kärlek!”, skriver ett lyriskt fan i en kommentar till videon på Youtube.

”Denna video är så gullig, den gjorde mig känslosam”, skriver en annan tittare.

Många berättar också om att de gråtit när de sett musikvideon.

”Jag gråter!! Kan inte vänta”, skriver ett Abba-fan som förmodligen ska gå och se gruppens show i London.

”Grät på tåget, det är så gulligt herregud”, skriver en annan i kommentarsfältet på Abbas Instagram-sida där videon lagts upp.

”Jag älskar det här så mycket!!! Det är ett perfekt sätt att visa hur ABBAs musik når unga människor, och med alla intäkter från låten som går till UNICEF är det så passande. Mycket vacker och välgjord video och jag älskade barnens reaktioner på klassiska ABBA-videoklipp och Voyage-konserten/promo-klippen”, skriver en annat upprymt tittare i kommentarsfältet.

”Jag är så känslosam! De är unika! Jag älskar dem, tack Abba”, skriver en annan tittare.

Andra Abba-fantaster har noterat att versionen av låten är något längre i videon, än på skivan.

”Överraskning en längre version! Väldigt coolt”, skriver en observant tittare i kommentarsfältet på Instagram.

Några tittare verkar lite besvikna över att Abba-medlemmarna själva inte dyker upp framför kameran.

”Vem mer trodde att Abba också skulle vara i videon, och sjunga tillsammans med barnen precis som ”I have a dream”? Var uppjagad men lite besviken nu, de kunde åtminstone ha gjort ett gästspel”, skriver en tittare.

Benny, Frida, Agnetha och Björn. Foto: Ludvig Andersson

Vad tycker du om Abbas nya musikvideo? Skriv gärna en kommentar!