Foto: Christine Olsson/Adam Ihse, TT

Abba-medlemmarnas ord till varandra bakom kulisserna – Björn Ulvaeus bekräftar nu

Abba släpper sitt första album på 40 år.
Nu bekräftar Björn Ulvaeus hur diskussionerna mellan medlemmarna har varit – bakom kulisserna.
– Ingen har upplevt det här ihop som vi har, säger han till TT.

På fredagen den 5 november släpps Abbas första album på 40 år. ”Voyage” innehåller tio nyinspelade låtar, varav tre – ”I Still Have Faith In You”, ”Don’t Let Me Down” och ”Just a Notion” – redan släppts som singlar.

Det var idén kring avaterarna och showen som sätts upp i London nästa år, som till slut landade i att de också spelade in ett helt nytt album tillsammans, berättar Björn Ulvaeus i en intervju med nyhetsbyrån TT.

VÄSTERVIK 20211015 Björn Ulvaeus inför nya ABBA skivan Foto: Adam Ihse / TT

Tillsammans med Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad släpper Ulvaeus nu alltså gruppens nionde studioalbum i orndingen.

– Vi frågade Agnetha och Frida vad de tyckte, båda var på att helt förutsättningslöst gå in i studion och se om det var tillräckligt bra för att ge ut. Det kan man inte veta efter 40 år, säger Björn Ulvaeus till TT.

LÄS MER: Helen Sjöholms hyllning till nya Abba-låtarna: ”Rysningar”

Björn Ulvaeus om orden i studion: Fullständigt smärtfritt

Han berättar också om vilket starkt band medlemmarna har till varandra – och att tiden ifrån varandra gett musiken ett annat slags djup. Ulvaeus beskriver dem alla som vänner. Samtidigt medger Ulvaeus att medlemmarna setts utanför rampljuset genom åren – och att han och ex-frun Agnetha Fältskog träffas under högtider och bemärkelsedagar.

STOCKHOLM 20130801 Agnetha Fältskog belönades med en guldskiva för sitt album ”A” på Stockholm Pride på Östermalms IP i Stockholm sommaren 2013. Nu är hon aktuell med Abbas första skiva på 40 år. Foto: Christine Olsson / TT

– Det var så märkbart i studion vilket band vi har mellan oss, som kommer från hur vi träffades, hela den här resan, men också vad som har hänt efter att vi tog vårt ”break”. Ingen har upplevt det här ihop som vi har, just därför knyts man samman på ett unikt sätt och kan lita på varandra till 100 procent, säger Ulvaeus till TT.

LÄS MER: Nya bilden på Abba får fans över hela världen att gnugga sig i ögonen: ”De ser helt…”

Han bekräftar också vad många kanske redan anat på förhand – nämligen att det inte fanns några konflikter när gruppen väl stod i studion.

– Nej, nej, nej, inte det! Det var mer ”Nu har Frida två låtar, då är nästa låt Agnethas”. Det har gått fullständigt smärtfritt.

Björn Ulvaeus. Foto: Wikimedia commons/Frankie Fouganthin

Vad tycker du om de nya Abba-låtarna? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!