Foto: Vilhelm Stokstad / TT / Baillie Walsh, Universal

Abba-stjärnorna mitt i konflikt under stora comebacken – stämmer band: ”Parasiter”

Mitt under den storslagna comebacken.
Nu går Abba till domstol – efter den nya konflikten, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Svenska supergruppen Abba stod för den kanske största och mest oväntade comebacken i musikhistorien tidigare i år. Ett helt album – det första på fyra decennier – ”Voyage” släpptes, samtidigt som Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog också berättade om den storslagna avatar-showen i London 2022.

LÄS MER: Så låter Abbas nya skiva – internationella hyllningarna till svenska supergruppen

Sedan dess har gruppen hyllats stort över världen – och toppat albumlistorna i inte mindre än 19 länder med sin nya skiva. Nyligen meddelade bandet också att de skänker intäkterna för sin nya julsingel ”Little Things” till utsatta barn, via FN:s barnfond.

LÄS MER: Helen Sjöholms starka ord – om Abbas återförening

Samtidigt som Abba återförenats och planerar för ”Voyage”-showen i London, går gruppen också en kamp i domstol.

Nu står det nämligen klart att gruppen skickat in en stämningsansökan till en domstol i New York gentemot hyllningsbandet ”Abba Mania”, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

LÄS MER: Abbas varma julklapp till utsatta barn

Därför går Abba till domstol

Det brittiska hyllningsbandet som alltså går under namnet ”Abba Mania” bildades i Storbritannien 1999 och gjorde sina första framträdanden år 2000. På sin hemsida beskriver de sin verksamhet: ”ABBA MANIA tribute tar dig tillbaka i tiden genom att återskapa en av världens finaste popgrupper i ett liveframträdande. Denna välpolerade och professionella produktion skapades 1999 och gav sina första shower 2000”.

Foto: Baillie Walsh/Universal

På hyllningsbandets Instagram-sida går att läsa att de åker på turné i USA och Frankrike från och med januari till mars nästa år.

LÄS MER: Nya julbilden på Abba – detaljen får fansen att hoppa till

Abbas jurister skriver i sin stämningsansökan att hyllningsbandet ”parasiterar” på den svenska supergruppen och inte handlat i god tro, enligt Reuters.

STOCKHOLM 20180711 Björn Ulvaeus och Benny Andersson, pressträff för nya Mamma Mia-filmen ”Here we go again”. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

”Abba Mania” ska av Abba ha uppmanats att i stället använda sig av namnet ”Abba Tribute” för att på så sätt inte förvirra människor.

LÄS MER: Benny Anderssons ord om Abbas framtid

På Abba Manias hemsida går att läsa, längst ner på sidan, att: ”Abba Mania inte på något sätt är associerad, ansluten eller godkänd av Polar Music eller ABBA”.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.