Abbas överraskning till fansen – släpper ännu en ny låt: Lyssna på ”Just A Notion” här

Förvirringen är total.
Björn Ulvaeus kan inte förklara varför Abba spolade låten på 70-talet.
– Det är ett mysterium och kommer att förbli ett mysterium, säger han.
Nu släpps nya singeln ”Just A Notion” från kommande albumet ”Voyage” – lyssna på den här!

Abba är tillbaka med sitt första album på fyra decennier om två veckor.

Men redan nu har den svenska supergruppen, som nyligen återförenades under storslagna former, släppt ännu en försmak på hur det kommande albumet ”Voyage” kommer att låta. Efter singlarna ”I Still Have Faith In You” och ”Don’t Shut Me Down” – de första nya Abba-låtarna på 39 år – kommer nu ”Just A Notion”. Låten finns med på det kommande albumet, och på fredagen släpptes den som gruppens tredje singel från ”Voyage”.

Singeln spelades från början in på 1970-talet men som sedan dess blivit vilande. Inte ens Björn Ulvaeus förstår varför, och hänvisar till vad som står angivet på internet-uppslagsverk.

– Wikipedia berättar att den här låten spelades in i september 1978, vilket låter riktigt. Det sätts mellan ”Abba the Album” och ”Voulez-Vous”, och att den skulle varit med på det senare om vi inte hade tagit bort den. Varför vi bestämde oss för det? Så här i efterhand har jag ingen aning. Det är en bra låt med bra sång, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelade.

Björn Ulvaeus stora förvirring

Abba släpper nya singeln ”Just A Notion” från kommande albumet ”Voyage”. Foto: Ludvig Andersson
Foto: Ludvig Andersson

Han fortsätter:

– Jag vet att vi spelade den för ett förlag i Frankrike och ett par andra som vi litade på och såvitt jag kan minnas tyckte de mycket om den. Så det är ett mysterium och kommer att förbli ett mysterium.

Samtidigt har låten fått en upputsning – musiken är nyinspelad – även om Agnetha Fältskogs och Anni-Frid Lyngstads sångröster är från originalet 1978.

Agnetha Fältskog är aktuell med en nygammal Abba-låt – ”Just A Notion”.
STOCKHOLM 2016-01-20 Agnetha Fältskog anländer till galapremiären av Mamma Mia! The Party på Tyrol i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

– Nu har Benny spelat in ett nytt bakgrundsspår till vilket vi har lagt till trummor och gitarrer, men all sång är från de ursprungliga 1978-spåren. På ett sätt visar det vad vi planerar att göra med ABBA Voyage 2022. Där kommer vi att ha ett liveband som spelar, men all sång kommer från de gamla inspelningarna, säger Björn Ulvaeus och hänvisar till den kommande avatar-showen i London efter nyår.

Han hoppas att den nygamla låten ska ”pigga upp” folk.

– ‘Just a Notion’ är en löjligt glad låt och förhoppningsvis kommer den att pigga upp dig i dessa mörka tider! säger han.

Lyssna på nya Abba-singeln ”Just A Notion”

På fredagen släpptes den nya låten och på Youtube hade den vid 11-tiden fått tiotusentals spelningar. Den har förstås mötts av massor av reaktioner ute i världen. Brittiska musikmagasinet NME beskriver låten som ”löjligt glad”, och Aftonbladets recensent Markus Larsson belönar den med betyget tre av fem.

”Ord kan inte beskriva hur glad jag är över att dessa legender har återvänt. Precis när världen behövde dem. Älskar er ABBA!!!”, skriver ett internationellt Abba-fan i en kommentar till videoklippet med den nya låten som man hittar här:

Vad tycker du om Abbas nya låtar? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!