Foto: Pontus Lundahl / TT

Abbas plötsliga bakslag efter succén – tvingas agera efter misstaget

Abbas storslagna återförening har hittills varit en stor framgångssaga.
Men nu har den svenska supergruppen stött på ett litet bakslag, skriver Expressen.

Abba har genom åren sålt 400 miljoner skivor, haft omkring 70 singlar som listettor över hela världen och blivit Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna.

I 39 långa år hade gruppen paus. Därför slog nyheten om deras sensationella återförening ner som en musikbomb över hela världen. Den svenska supergruppen överraskade hela världen när de förra året bekräftade nyheten om att de skulle släppa sitt första album på fyra decennier.

Fansen som väntat i så många år fick ett helt studioalbum att njuta av – ”Voyage”. Trots att åren gått visade Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog att de fortfarande håller yppersta klass.

LONDON 20220526 Fr v Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför galapremiären av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT
LONDON 20220526 Fr v Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför galapremiären av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT

”Voyage” placerade sig som etta på albumlistorna i många länder – och på en vecka såldes albumet i mer än en miljon exemplar.

– Vi är så glada att våra fans verkar gilla vårt nya album lika mycket som vi tyckte om att göra det! Vi är fullständigt ovan månen över att ha ett album i toppen av listorna igen, sade de fyra Abba-medlemmarna i ett gemensamt uttalande då.

Nyligen prisades den svenska supergruppen på Rockbjörnengalan när de vann i kategorin Årets grupp. De har även fått ta emot regeringens musikexportpris och heders- och specialpriset på Grammisgalan.

LÄS MER: Hurra! Abbas nya succé – får fint pris efter återföreningen: ”Ett mirakel”

Dessutom har deras nya show i London, Abba Voyage, som ges i den alldeles nybyggda Abba arena, fått fina recensioner.

Abbas supershow i London

Den svenska supergruppen har själva byggt arenan i östra delarna av den brittiska mångmiljonstaden, nära Londons olympiastadion som invigdes i samband med sommar-OS 2012.

På scen uppträder bland annat de omtalade ”abbatarerna” i föreställningen där de fyra medlemmarna Agnetha FältskogAnni-Frid LyngstadBenny Andersson och Björn Ulvaeus framträder som digitala avatarer tillsammans med en live-orkester.

LONDON 20220526 Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför galapremiären av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT
LONDON 20220526 Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför galapremiären av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT

När Ulvaeus gästade Sveriges Radios ”Svensktoppen” i våras fick han frågan om Abba kan tänkas ta den digitala showen till Sverige.

– Det där är lite överdrivet, att det bara är att fälla ihop och flytta på. Det är ganska omständigt, men det går. Men vi måste slå oss ner där vi kan spela åtminstone tre, fyra år. Och då måste man ha publikunderlag. Det finns i sydöstra England, säger Ulvaeus till ”Svensktoppen”.

Och utvecklar:

– Utanför England är det väl närmast i Tyskland som det finns samma typ av publikunderlag, eller i Nordamerika eller Asien. Allt hänger på hur det går där den 26:e maj. Då får vi domen.

Sedan tidigare finns som bekant Abbas museum, som är ett stort turistmål, i Stockholm, och gruppen har tidigare arrangerat föreställningar som ”Mamma Mia! The Party” både i Stockholm och Göteborg.

Men de stora framgångarna till trots – även solen har bekant sina fläckar.

Abbas bakslag efter succéerna – skivbolagets besked om missen

Abba-segertåget har hittills rullat på över världen – men nu har Björn, Benny, Agnetha och Frida stött på ett mindre bakslag.

Det är Expressen som rapporterar att en del vinylskivor, som gavs ut i maj i ”Abba vinyl box set”, fått ett feltryck med fel vikt, uppger Polar Music i ett pressmeddelande.

Därför uppmanar nu skivbolaget alla som köpt vinylen i denna nyutgivna box att höra av sig direkt till Polar Music, om man vill byta till en ny skiva.

LÄS MER: Nanne Grönvalls ord till Benny Andersson – efter beslutet för Abba

Visst är det helt fantastiskt att Abba är tillbaka? Dela gärna vidare inlägget om du håller med.