5 år efter avhoppet – Petra Marklunds ord om Sanna Nielsen i Allsång på Skansen

Fem år har gått sedan Petra Marklund lämnade programledarjobbet i Allsång på Skansen.

Efter tisdagens premiär i SVT skickar hon nu en hyllande hälsning till sin efterträdare Sanna Nielsen.

Det har gått fem år sedan Petra Marklund tackade för sig i Allsång på Skansen.

Då hade den hyllade artisten klivit in i rollen som tv-programledare under två säsonger av SVT:s stora sommarunderhållning.

På allsångsscenen berättade hon om sitt beslut – och fick stående ovationer från publiken.

– Det här har varit en jättehäftig resa. Men för mig så väntar nya utmaningar i höst, som låtskrivare och artist som är mitt vanliga jobb. Därför avslutas min allsångsledarresa här. Mitt sommarjobb är över. Därför vill jag tacka er från mig själv. Det här är svårt, alltså, sade Marklund på scenen.

Hon var tagen av situationen.

– Jag kommer att minnas det här för resten av mitt liv.

BURGSVIK 20190608 Petra Marklund efter ankomsten till Burgsvik för sin medverkan i TV4:s ”Så mycket bättre”. Den tionde säsongen blir en jubileumsupplaga, där tidigare deltagare återvänder till programmet. Foto Karl Melander / TT

Fokus på musiken

Sedan dess har Petra Marklund åter lagt fullt fokus på musiken. Tidigare i år var hon aktuell med singeln ”Du äger ditt skimmer”, och nyligen kom ytterligare en låt: ”Djur” som hon också framfört i tv.

Och i höstas var hon tillbaka i ”Så mycket bättre”. Marklund hade några år tidigare gjort stor succé i programseriens första säsong då bland andra Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson också var med, år 2010.

Här framförde hon ”Rosa moln” i höstens upplaga av ”Så mycket bättre” – en tolkning av Titiyos ”Drottningen är tillbaka”.

Efter att Petra Marklund lämnade uppdraget för SVT:s sommarunderhållning har artistkollegan Sanna Nielsen tagit över stafettpinnen.

– Det är så fantastiskt kul att få vara en del av en så stor makapär, där folk verkligen bryr sig och är engagerade. Det är så mycket kärlek. För mig är det här som att få dyka in i en stor familj, har Petra Marklund tidigare berättat i SVT-programmet ”Allsång på Skansen – sommaren 2015”.

Hon har också hyllat sin efterträdare Sanna Nielsen flera gånger – och sommaren 2018 möttes de tidigare årgångarnas programledare vid ett speciellt tillfälle vid Sollidenscenen.

”Väldans fint att hänga med er i går Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöw, Anders Lundin och Lasse Berghagen! What a gang man får vara en del av”, skrev Petra då vid tillfället.

Petra Marklunds hyllning till Sanna Nielsen – efter allsångspremiären

På tisdagen hade Allsång på Skansen åter premiär för sommaren i SVT – och den här gången blir mycket annorlunda då ingen publik tillåts på grund av coronapandemin.

Efter direktsändningen från Skansen passade Petra Marklund på att hylla Sanna Nielsen för sin insats.

STOCKHOLM 2020-06-23 Programledaren Sanna Nielsen sjunger under tisdagens premiär av säsongens Allsång på Skansen. I år utan publik vid Sollidenscenen på grund av coronapandemin. Foto: Stina Stjernkvist / TT

I en kommentar på Sanna Nielsens Instagram-konto skickar Petra Marklund en diamant till Sanna och skriver:

”Du va MAKALÖST BRA!”.

Sanna Nielsen själv har ännu inte reagerat på kommentaren, men den lades ut av Petra för en kort tid sedan, och vi antar att hon blir glad av att höra hennes fina beröm!

Så här såg det ut i tisdags då Sanna strålade i en röd klänning.

Petra Marklund gästar förresten Allsång på Skansen som artist den 11 augusti, tillsammans med bland andra Petter och Helen Sjöholm.

Vad tyckte du om premiären av årets ”Allsång på Skansen? Skriv en kommentar, och dela gärna vidare om du ser fram emot Petras återkomst på allsångsscenen!