Anna Bergendahls avgörande framtidsbeslut – bakom kulisserna: ”Det jag kan säga än så länge är…”

Det har gått ett helt decennium sedan senast.

Men på tisdagen är Anna Bergendahl tillbaka i Allsång på Skansen – den här gången utan publik.

– Jättekul, det var tio år sen jag var med senast. Det ska bli fantastiskt roligt att stå på den scenen igen, säger hon till Nöjeslivet.

Nu berättar hon om planerna för framtiden.

Även om det inte får vara någon publik på plats vid Sollidenscenen till följd av coronapandemin, menar Anna att programmet är kanske viktigare än någonsin.

– Jag tror det är ett jätteviktigt program och kanske ännu viktigare nu i de här tiderna, säger Anna Bergendahl.

Hur ser du på att uppträda inför ett folktomt Skansen?

– Jag är ju ganska van vid att göra tv där man fokuserar på kamerorna. Speciellt när man tävlar i musik är det mycket fokus på kameran, för att man vet om alla som sitter därhemma och tittar, säger Bergendahl som slog igenom i ”Idol” innan hon gick och vann hela Melodifestivalen 2010.

Samtidigt är hon ledsen över att inte få möta publiken på plats.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Anna Bergendahl. (@annabergendahlofficial) on

– Klart att det är tråkigt, för man får mycket tillbaka av livepubliken. Men jag känner också genom kameralinsen att, speciellt när jag tävlat, att det går att nå fram ändå. Man föreställer sig människor som lyssnar. Men det är klart underbart att träffa livepublik, det blir inte så mycket av det i sommar.

STOCKHOLM 20190723 Programledaren Sanna Nielsen under förra säsongens Allsång på Skansen – då med publik på plats. Foto: Erik Simander / TT

Under våren har Anna, som är läkarstudent, bland annat varit på Örebro Universitetssjukhus.

Hur går det annars med dina läkarplaner?

– Jag anmälde mig till region Stockholm inför sommaren, men de meddelade att de inte behövde min kompetens i dagläget. Vilket ju är positivt, för då har de folk ändå. Jag ska vara lite ledig i sommar, sen blir det mycket tv och radio och tid i studion.

Hur har det varit på sjukhuset i Örebro?

– Jag har inte varit på nån covid-avdelning, däremot en vanlig där man testar för covid-19. Vi har länge jobbat med noggranna hygienrutiner. För oss i vården är det inget nytt, utan ska alltid vidtas. Man får vara extra försiktig, tänka en och två gånger, behöver jag verkligen gå in till alla patienter? Lite det tänket.

Hur tänker du annars runt hur vi skött coronapandemin här i Sverige?

– Vi hade ingen beredskap för det här. Pandemier kommer annalkande förr eller senare. Ibland kommer de hit och ibland inte. Det här är något Sverige som land ska ha haft beredskap av, det är vad jag kan säga. Vi kommer lära oss av det här.

Har du själv påverkats något i dessa tider?

– Jag har ju släkt och familj i riskgrupp som jag inte kan träffa på samma sätt som förr vilket är tråkigt. Man får komma på nya lösningar. Nu har vi gjort i ordning ett litet hus på landet. En till liten stuga vid det stora huset, med en liten kyl, kokplatta och utedusch så att vi ändå kan vara där, och umgås med de som är i riskgrupp utomhus.

Vad har du annars på gång?

– Det kommer ny musik ganska snart. Det jag kan säga än så länge är att det finns en massa ny musik och jag är väldigt inspirerad som artist och låtskrivare i det här läget.

Kanske får vi höra något nytt från Anna Bergendahls sköna pipa redan i tisdagens Allsång på Skansen? Programmet visas klockan 20.00 i SVT1.

Anna Bergendahl i ”Lotta på Liseberg” förra sommaren. Foto: TV4

Dela gärna vidare om du vill önska Anna en fin sommar!