Foto: SVT

Babsans pik mot Allsång på Skansen – efter Sanna Nielsens fråga i sändning: ”Jag är lite sådär…”

En vass tv-kritiker från publikplats som fick säga sitt.
Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson både hyllade Allsång på Skansen – och delade samtidigt ut en speciell pik.
– Jag mimade mest, säger artisten i SVT-programmet.

Lars-Åke Wilhelmsson, 63, är utan tvekan en av landets mest kända dragshowartister genom tiderna. Den mångsidige underhållaren har dessutom förtjänstfullt tjänstgjort som modedesigner med känsla för stil och smak i många år.

På tisdagen gjorde Lars-Åke sig redo för att återigen dra på sig den färgglada peruken och en härligt matchande kreation inför en härlig kväll i publiken i Allsång på Skansen. Han älskar att uppträda och bjuda på show på scenen som Babsan.

Lars-Åke Wilhelmssons tv-kritik

Vid sidan av scenen har Wilhelmsson på senare år dessutom blivit något av en tv-kritiker. Detta uppmärksammades på ett humoristiskt vis när han gästade Tilde de Paula Eby och ”Efter fem” i TV4 våren 2020. Då hade TV4-programmet listat hur Lars-Åke via sociala medier uttryckt kritik mot bland annat Melodifestivalen och Let’s dance från tv-soffan.

Foto: TV4

LÄS MER: Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson akut till sjukhus: ”En chock”

På tisdagskvällen fick Wilhelmsson som ”Babsan” alltså uppleva ett annat stort underhållningsprogram på plats i direktsändning – klassikern Allsång på Skansen i Stockholm.

Babsan sjöng med i allsångerna och mitt under sändningen passade den hyllade programledaren Sanna Nielsen, som i år gör sin sista insats som allsångsledare i SVT-programmet, på att prata med Babsan.

Sanna Nielsen presenterade Babsan för tv-tittarna och publiken på plats vid Sollidenscenen.

– Så har jag tagit mig ut i publiken och vem hittar jag här? Om inte ”Babsan”, en varm applåd! Hej, har du det bra här i kväll? säger Sanna Nielsen i programmet och kramar om den folkkära dragartisten.

Babsans starka känslor efter Wiehes uppvisning i Allsång på Skansen

”Babsan” skiner ikapp med Sanna Nielsen i Allsång på Skansen. Bakom den folkkära artisten i publiken satt bland andra journalisten Sanna Lundell. Foto: SVT

Babsan sken upp – och passade dessutom på att hylla artisten Mikael Wiehe som precis innan bjudit på sin egen klassiker ”Flickan och kråkan” och allsång till Björn Afzelius ”Sång till friheten”.

– Ja men det är fantastiskt Sanna. Mikael – alltså nu vart jag så rörd! Det var en sån härlig kärlek från Mikael Wiehe, säger ”Babsan” i SVT-sändningen och riktar blicken mot scenen där Wiehe nyss framfört sina sånger.

Sanna Nielsen, Mikael Wiehe
Foto: SVT

Piken mot Allsången – efter Sanna Nielsens fråga i sändning

Därefter passade Sanna Nielsen på att fråga ”Babsan” om kvällen motsvarat förväntningarna.

Då kunde inte längre artisten hålla sig – och delade ut en liten pik mot de allsånger som valts ut tidigare under kvällen.

– Ja… Det har varit mycket poppigt. Jag är lite sådär med de där allsångerna, jag hängde med något så när. Men jag mimade mest, säger Babsan och ler.

– Men du är ju en stjärna ändå! sade Sanna Nielsen och fick Babsan att skina upp återigen, samtidigt som publiken applåderade.

– Ja, Gud ja!

LÄS MER: ”Babsan” stoppas av TV4 – efter avslöjandet som inte kunde tillåtas

Efteråt skrev Babsan på Instagram om sin upplevelse från parkettplats under kvällen.

– Rolig allsång med mycket nytt att sjunga till. Mina allsångshäften lär uppdateras!!

I en tidigare intervju med Nöjeslivet har Sanna Nielsen berättat om processen och sina egna önskemål när det kommer till att välja ut allsånger inför somrarna på Sollidenscenen med SVT-produktionen.

– Det har jag varje år, tillsammans med producent och kapellmästare. Vi sitter och väljer 90-100 låtar inför varje säsong och kollar framför allt på det som är klassiker, tradition och igenkänning. Sen försöker vi också förnya lite grann. Får varje år får vi ny publik, och då gäller det att se till att vi har allsång för de flesta, sade Sanna Nielsen då.

Allsång på Skansen sänds på tisdagar klockan 20.00 i SVT1. I nästa veckas program – årets näst sista – gästas Sanna Nielsen av bland andra Molly Sandén och Albin Lee Meldau.

Vad tycker du om allsångerna i årets Allsång på Skansen? Skriv gärna en kommentar!