Charlotte Perrellis ärliga ord efter ögonblicket i ”Allsång på Skansen”: ”Kanske inte det bästa jag har gjort”

Under tisdagen kokade ekade det återigen från Skansen när Sanna och gänget gjorde entré.

För Charlotte Perrelli innebar tisdagens uppträdande ett slut på en paus – som varat i 1,5 år.

Men det var rätt annorlunda nu, för 1,5 år är en rätt lång frånvaro i det här sammanhanget, sa Charlotte Perrelli till Aftonbladet efter programmet.

Under tisdagskvällen var SVT:s populära tv-evenemang ”Allsång på Skansen” återigen tillbaka med ett nytt, starkt, startfält. När programledaren Sanna Nielsen ropade upp namnen på artisterna för kvällen var det en salig blandning publiken och tv-tittarna fick möta. 

Ett av tisdagens mer rutinerade namn stavas Charlotte Perrelli och för den 46-åriga schlagerstjärnan var allsångskvällen, på flera sätt, väldigt speciell. När hon, inför publiken, klev upp på scenen gjorde hon det nämligen för första gången på 1,5 år och avslutade därmed det långa uppehållet hon haft från kärleken till publiken.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

Fick åter sjunga inför publik

Istället för att resa runt mellan event, stå på scener och sjunga till publikens jubel, har sångerskan det senaste året passat på att umgås mer med familjen.

När det nu äntligen var dags att göra comeback, fyllde en annorlunda känsla artistens mage.

– Det är faktiskt konstigt. Självklart är igenkänningsfaktorn rätt hög. Man har ju gjort detta hela livet. Men det var rätt annorlunda nu, för 1,5 år är en rätt lång frånvaro i det här sammanhanget. Jag fick verkligen upp en puls och det blev mer nervöst, säger Charlotte Perrelli till Aftonbladet efter programmet.

Charlotte Perrelli
Foto: SVT

Sjävkritisk

Artistens kärlek till musiken är givetvis stor och trots att det var ett tag sedan 46-åringen sjöng inför en publik vågar man kanske ana att hon tagit en och annan ton hemma. Det är såklart däremot en stor skillnad mot att stå på Sollidenscenen och efter programmet var sångerskan smått självkritisk. 

– Jag lyssnade på det efteråt och det är kanske inte det bästa jag har gjort. Men det är ingen ”big deal”. Rösten är otränad och man blir lätt hes. Det tar tid att vänja sig vid detta igen, förklarar hon för Aftonbladet.

Charlotte Perrelli
Foto: SVT

Orden om publiken

Sångerskan förmedlar även att hon upplever att pandemin har förändrat publikens inställning till dessa typer av evenemang. För Aftonbladet berättar Charlotte att hon imponerades av de 500 personer som fick möjligheten att se allsången på plats.

– Jag menar, det var inte mer än 500 pers i publiken. Normalt är det ju flera tusen. De stod upp, skrek och applåderade. Så ja, man märker definitivt att de är mer ambitiösa i sin publikroll, säger hon till tidningen.

Det är så kul att få se dig på scenen igen! Vad tyckte ni om Charlotte Perrellis uppträdande i ”Allsång på Skansen”? Lämna gärna en kommentar på Facebook!