Christer Sjögrens ärliga ord om Sanna Nielsen – inför Vikingarnas comeback i Allsång på Skansen

Foto: TT

Christer Sjögren och Vikingarna gör comeback i Allsång på Skansen.
Nu avslöjar han vad tittarna kan förvänta sig – och säger vad han tycker om programledaren Sanna Nielsen.
– Hon är ju så bra, säger han till Nöjeslivet.

Christer Sjögren, 71, kan äntligen se fram emot att stå på scenen igen.

Efter 53 år som aktiv inom musikbranschen kan ni ana att han längtar efter att få sjunga för publiken igen. Coronapandemin och publikrestriktionerna i dess spår har lamslagit musikbranschen.

Men nu ses ljusningen i takt med att landet öppnar upp.

För Christer Sjögren väntar nu en stor turné från och med 6 augusti med dansbandet Vikingarna – de spelar på 44 orter i fyra länder i över ett helt års tid – och Allsång på Skansen tisdag 20 juli klockan 20.00 i SVT1.

Om dansbandskungen är laddad?

– Jo, det blir jättekul, det är klart det gör. Speciellt efter det här, när man har varit ofrivilligt arbetslös för första gången i mitt liv. På Skansen har vi varit rätt många gånger förr, även om det är ett par år sen. Det ska bli jättekul, säger Christer Sjögren till Nöjeslivet.

Vikingarna ger sig ut på vägarna igen. OBS! Arkivfoto. Foto: Jenni Ahlbäck/pressfoto

Vad är din relation till Allsång på Skansen?

– Det är något som man alltid tittar på, man blir nyfiken vad är det för artister. Det är väl delvis utan publik? Och det är ju lite konstigt men man vänjer sig. Nu kommer det bli publik lite grann i alla fall tydligen, även om jag vet inte hur mycket det blir.

Vad kommer ni bjuda på?

– Vi har väl några förslag som vi tänker på i och med att när vi kör finalturnén i höst så vill folk höra våra största hits. Vi har en hel hög att ösa ur. Främst är det att vi kör någon av våra största hits, vi har inte bestämt.

Varför inte ett medley?

– Det kanske det kan bli. Vi har ju ett gäng med hits.

STOCKHOLM 2016-10-25 Christer Sjögren presenterar självbiografin ”Får jag lov att berätta – kramgoa minnen från Christers garage” vid en pressträff i Stockholm på tisdagen. Foto: Anders Wiklund / TT

Vilken Vikingarna-låt funkar egentligen bäst som allsång?

– Det kan nog vara ”Till mitt eget Blue Hawaii” eller ”Leende guldbruna ögon”. Det är ju såna låtar vi haft på repertoaren länge och som folk kan sjunga med i.

Christer Sjögren hyllar Sanna Nielsen

På Allsångsscenen får han möta artistkollegan Sanna Nielsen, 36. Sjögren har bara gott att säga om programledaren som han mött bakom kulisserna många gånger. Han är imponerad efter alla hennes år som allsångsledare i SVT.

STOCKHOLM 20210713 Sanna Nielsen och Arantxa Alvarez under tisdagens Allsång på Skansen. Foto: Ali Lorestani/ TT

– Hon är ju så bra, alltså du får hälsa så gott till henne. Vi har jobbat ihop på julturnéer, som gästartister och har gjort duetter tillsammans. Hon är helt underbar alltså. Så naturlig och passande till det här. Det blir högsta betyget. Det är så roligt att det lossnat för henne riktigt ordentligt. Hon var ju en barnstjärna redan när hon var 12 år gammal och jag har alltid tänkt det skulle lossna för henne med den rösten, säger Sjögren.

STOCKHOLM 2016-10-25 Christer Sjögren presenterar självbiografin ”Får jag lov att berätta – kramgoa minnen från Christers garage” vid en pressträff i Stockholm 2016. Foto: Anders Wiklund / TT

Visst ser vi fram emot att se och höra Christer Sjögren och Vikingarna framöver? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version