Därför är Sanna Nielsen redan tillbaka i Allsång på Skansen – SVT:s nya besked om stjärnans framtid

Efter sju år tackade Sanna Nielsen för sig som allsångsledare.
Men redan nu är den folkkära stjärnan tillbaka på Skansen.
Här är anledningen bakom nya bilderna på artisten.

Efter sju års tid som allsångsledare tackade Sanna Nielsen för sig i förra veckan.

Foto: SVT

Det var på tisdagen den 16 augusti som hon gjorde sin allra sista sändning som programledare för SVT:s stora sommarunderhållning.

I finalprogrammet hyllades hon stort av såväl medverkande gästartister som publiken. Sanna – som skött sitt uppdrag med bravur i alla dessa år – uppmärksammades bland annat av Tommy Körberg i form av en duett under extrasändningen på SVT Play. Veteranen passade även på att ge Nielsen en gentlemannamässig kyss på handen som tack, samtidigt som Sanna Nielsen log.

Foto: SVT

Finalsändningen var mycket intensiv och det hände massor både på och vid sidan av Sollidenscenen. TV4-kollegan Lotta Engberg kärlekskuppade i direktsändning för att hylla Nielsen med blommor och kramar, aktivister tog sig in på scenen mitt under Körbergs framträdande och Siw Malmkvist bevisade varför hon är en riktig stjärna.

Sanna Nielsens ord efter finalsuccén

Efteråt summerade Sanna Nielsen sina närmaste intryck.

– Dagen efter. Så många känslor som kommer till mig och jag har inte landat än, men bilder och klipp får visa lite av den kärlek och tacksamhet jag känner, skriver Sanna Nielsen på Instagram.

Hon fortsätter:

– Vilken fin kväll vi hade igår. Vilken final. Tack för alla fina ord. Så stolt över allt vi gjort tillsammans i det här programmet!

Sanna Nielsen, Lotta Engberg
Lotta Engberg hyllade Sanna Nielsen i finalen av Allsång på Skansen. Foto: SVT

LÄS MER: Sanna Nielsens nya spännande framtidsbesked – efter alla år i Allsång på Skansen

Efter att ha lämnat programledaruppdraget i SVT bakom sig kan Sanna Nielsen nu blicka fram mot en spännande höst.

– Efter det här börjar jag fokusera på min julturné, ”Min Sanna jul”, sen så åker jag ut med den november-december. Från och med slutet av januari till och med mars åker jag ner till Malmö opera och gör ”Funny Girl” igen, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20160809 Programledaren Sanna Nielsen under genrepet inför Allsång på Skansen Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20160809 Programledaren Sanna Nielsen under genrepet inför Allsång på Skansen Foto: Christine Olsson / TT

I den senare uppsättningen kommer hon bland annat få dela scen med folkkära stjärnorna Marianne Mörck och Ann-Louise Hanson.

– Det är en ynnest att få jobba med dem båda, säger Sanna Nielsen.

Men trots att Sanna Nielsen alltså lämnat Allsång på Skansen är hon nu redan tillbaka!

Därför har Sanna Nielsen redan gjort comeback på Skansen

Bara en vecka efter finalprogrammet visar den numera före detta allsångsledaren på Instagram att hon gjort comeback på Sollidenscenen. Men det oväntade beskedet har en väldigt god förklaring.

SVT håller nämligen på att spela in den kommande krönikan om årets Allsång på Skansen-säsong.

STOCKHOLM 20220816 Programledare Sanna Nielsen inleder säsongsavslutningen av Allsång från Skansen. Foto: Sören Andersson/TT
STOCKHOLM 20220816 Programledare Sanna Nielsen inleder säsongsavslutningen av Allsång från Skansen. Foto: Sören Andersson/TT

– Tillbaka på bästa scenen. Idag spelade vi in synkar till allsångskrönikan som ni får se framöver! skriver Sanna Nielsen på Instagram.

Allsång på Skansens årskrönika sammanfattar traditionsenligt sommarens härliga upplevelser från Sollidenscenen. Exakt sändningsdatum i tablån är ännu inte fastställt, meddelar SVT.

– Allsångskrönikan kommer att sändas under julen. Datum är inte satt ännu, men tidigare år har krönikan sänts i början av det nya året (ca 1-3/1), skriver SVT:s pressansvariga Helena Brodén till Nöjeslivet.

I sociala medier har Sanna Nielsen också dokumenterat vad som tycks vara förberedelser bakom kulisserna på inspelningarna av krönikan på Skansen.

– Kul dag med resultat som ni kommer få se längre fram, skriver Sanna Nielsen.

Visst ser vi fram emot att återse Sanna Nielsen på Skansen, om än så ”bara” för i årskrönikan? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar, och lämna gärna ett förslag på vem du tycker ska ta över som allsångsledare.