Ewa Roos ärliga ord – om allsångsledarna Sanna Nielsen och Lotta Engberg

Efter ”ding-dong”-succén i Melodifestivalen.
Nu har Eva Rydberg och Ewa Roos bokats av både Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.
– Det är alltid roligt att sjunga allsång, säger Roos till Nöjeslivet inför tisdagskvällens show i SVT.

De gjorde stor succé i årets Melodifestival – och fick en hit med bidraget ”Rena rama ding-dong”.

Väninnorna och rutinerade artistkollegorna Eva Rydberg, 78, och Ewa Roos, 72, uppträder i Allsång på Skansen på tisdagskvällen.

Inför sändningen passar Roos på att berätta vad hon tycker om sommarens båda allsångsdrottningars insatser: Sanna Nielsen som i år leder allsången från Stockholm för sjätte sommaren i rad i SVT, och Lotta Engberg vars allsångsshow från Liseberg sänds på måndagar i TV4.

Stockholm 20210305 Eva Rydberg & Ewa Roos vid en pressträff efter genrepet inför Melodifestivalens Andra Chansen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hittills verkar det som om den förstnämnda kopplat greppet om tv-tittarna. Allsång på Skansen-premiären sågs nämligen av över en miljon tittare, medan ”Lotta på Liseberg” hade omkring 800 000 tittare.

Ewa Roos menar att både Sanna och Lotta gör ett bra jobb som allsångsledare för de båda programmet som sprider så mycket musikglädje – särskilt i dessa pandemitider.

– De är så gulliga båda två. De skiljer sig från varann och var och en på sitt håll. De har båda väldigt mycket värme, säger Ewa Roos om Sanna Nielsen och Lotta Engberg.

Sanna Nielsen leder allsången från Skansen för sjätte sommaren i rad. Foto: SVT

Tillsammans med Eva Rydberg ska hon senare i sommar också uppträda i ”Lotta på Liseberg”, vilket de förstås också ser fram emot.

– Vi ska inte vara med förrän i början på augusti där, säger Ewa.

2 augusti är duon bokade till Engbergs allsång i Göteborg.

Lotta Engberg
Foto: TV4

Ewa Roos var första gästen i Allsång på Skansens tv-historia

Först gäller alltså Allsång på Skansen på tisdagskvällen – där även artisterna Loreen Talhaoui, Thomas Stenström och gruppen Takida gästar. Ewa Roos gör comeback i programmet – hon var nämligen den allra första gästen i tv-programmets historia 1979. För detta hyllades hon i Allsång på Skansen 2019 då hon medverkade och sjöng allsången ”Vilken härlig dag” tillsammans med Sanna Nielsen. Då hade det gått 40 år sedan hennes debutframträdande i Allsången i SVT.

– Jag måste säga att jag beundrar denna Sanna som kan alla allsånger utantill! Denna goa, äkta tjej! sa Ewa i mikrofonen då.

Ewa Roos gästade Allsång på Skansen för två somrar sen. Foto: SVT

LÄS MER: Hela listan – alla artister som gästar Allsång på Skansen sommaren 2021 i SVT

Ewa Roos besked om Melodifestivalen: ”Det tror jag inte”

Roos ser fram emot tisdagskvällens comeback tillsammans med Rydberg.

– Det är väl alltid roligt att sjunga allsång, svenskarna älskar ju det. Det märker man ju. Och komma dit upp till scenen, blicka ut över Gamla stan… Det är fantastiskt.

Vad kommer ni bjuda på?

– Det kommer naturligtvis bli ”Ding-dong”, sen vet jag inte. Det är inte riktigt klart alla grejer än. Vi sitter och laborerar lite grann över vilken allsång och så där.

Vad säger du om responsen ni fått efter ”Rena rama ding-dong”?

– Det är så roligt, det är så roligt. Barnen tror att vi heter Ding och Dong, det är ännu roligare. Ungarna älskar det och kan ju de här dansrörelserna bättre än vad jag kan. Helt oroligt.

Kommer ni göra comeback i Melodifestivalen?

– Nej, det tror jag inte du. Det var nog ett ”once in a lifetime”.

Under sommaren skulle hon och Eva Rydberg också ha genomfört föreställningen ”Pang i bygget” på Fredriksdalsteatern – men den är uppskjuten till sommaren 2022 på grund av pandemin.

– Vi skulle gjort ”Pang i bygget” i sommar men det blev inget som läget är. Nästa sommar blir det av och då kör vi ”Pang i bygget”. Det här blir andra sommaren som vi avvaktar, säger Ewa Roos.

Stort lycka till säger vi till Eva och Ewa inför sommarens allsångsäventyr och kommande föreställningar på Fredriksdalsteatern!

Vad tycker du om showen i Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!