Här överraskar Ewa Roos alla på Allsången – och hyllar Sanna Nielsen: ”Denna goa, äkta tjej!”

.

Ewa Roos var den första gästen i det tv-sända Allsång på Skansen 1979.

På tisdagen var hon tillbaka i programmet – 40 år senare.

Då passade hon på att hylla programledaren Sanna Nielsen. 

– Jag måste säga att jag beundrar denna Sanna som kan alla allsånger utantill! Denna goa, äkta tjej! sa Ewa i mikrofonen.

Allsång har sjungits på Sollidenscenen på Skansen i Stockholm sedan 1935. Men den första programledaren i tv var Bosse Larsson år 1979 – för 40 år sen.

På tisdagen var showen tillbaka igen i SVT, och programledaren Sanna Nielsen förklarade i direktsändning att Allsång på Skansen på den tiden enbart hade en musikgäst per program.

– I det allra första avsnittet var det sångerskan och skådespelerskan Ewa Roos som var gäst. Och vet ni vad: hon är här! sa Sanna till publikens jubel.

Ewa var således en glad överraskning för publiken och tv-tittarna, eftersom SVT inte före programmet utannonserat hennes medverkan.

Foto: SVT

Ewa Roos comeback i Allsång på Skansen

In på scen kom den 70-åriga artisten, som slog igenom redan som 13-åring och fick jobb som vokalist i Bosse Lidéns orkester. Hon har sedan dess turnerat i folkparker och gjort otaliga uppsättningar av revyer, musikaler och teaterpjäser.

Den folkkära skådespelaren är faktiskt än i dag aktuell med nya projekt, vilket hon berättade om på Allsångsscenen.

– Jag ska ut med en liten pjäs tillsammans med Sven Melander i vinter. Sen nästa sommar ska jag vara på Fredriksdalsteatern för 12:e gången hos Eva Rydberg.

I premiären av Allsång på Skansen på tisdagen sjöng hon först ”I en grönmålad båt”. Hon förklarar sedan att hon tror att det var den första sång hon sjöng på allsångsscenen då, 1979.

Ewa rev ner stora applåder och skratt från publiken då hon bland annat berättade att hon var lite nervös, men att hon tyckte att publiken var densamma i dag som 1979.

– Men herregud, det är ju samma publik! Vad har ni gjort i 40 år? Vad använder ni för kräm?

Foto: SVT

Sedan tog Ewa åter ton i en allsång tillsammans med Sanna.

– Jag måste säga att jag beundrar denna Sanna som kan alla allsånger utantill! Denna goa, äkta tjej! sa Ewa i mikrofonen innan de sjöng ”Vilken härlig dag”.

Så underbart att se dig tillbaka på scenen Ewa! Dela gärna vidare för att hylla denna underbara artist!