Lasse Åbergs första ord – efter känslosamma hyllningen i Allsång på Skansen: ”Jag är tagen”

Lasse Åberg hyllades stort i Allsång på Skansen.
Men för den nyblivna 80-åringen kom det som en stor överraskning, som nu berättar om sina känslor kring kvällen.
– Jag är tagen, säger Lasse Åberg till Expressen.

Lasse Åberg har gjort det mesta under sina många år i rampljuset. Den folkkära regissören, skådespelaren, formgivaren och musikern har gjort det mesta inom kultur.

Ta bara de klassiska insatserna i Sällskapsresan och Repmånad, och som frontman i Electric Banana Band som några exempel.

Lasse Åberg hyllad i Allsång på Skansen

I går var det så dags att hylla Lasse Åberg. Den nyblivna 80-åringen var inbjuden som hedersgäst i Allsång på Skansen och hyllades med ett helt eget segment från Solliden-scenen.

Lasse Åberg
Bildkälla: Skärmdump/SVT Play

Åberg hyllades bland annat med ett långt medley av sina låtar där bland andra Klas ”Klasse” Möllberg och Janne Schaffer var på plats för att ge honom en kväll att minnas.

– Det är få förunnat att kunna lyckas göra så många avtryck som du har gjort på så många sätt. Dessutom spänner det över flera generationer, det är få förunnat. Och det Lasse, det har du verkligen gjort, sa programledaren Sanna Nielsen i programmet.

Åbergs egna ord om hyllningen

Lasse Åberg sa själv att han var ”lite stolt ändå” över sitt livsverk. Men efteråt berättar han själv att överraskningen kom som lite av en chock.

Lasse Åberg
Bildkälla: Skärmdump/SVT Play

I själva verket hade han ingen aning om vad som skulle ske. Men det blev succé.

– Man kan kalla det för en äkta överraskning. De hade sagt ”du kan väl komma”, men ett tag tänkte jag inte komma och ville stanna hemma för jag tillhör riskgruppen, men sen tänkte jag ”va fan, man måste ställa upp”. De hade sagt att det skulle bli fint och jag litade på dem, säger Lasse Åberg till Expressen.

”En smärre chock”

Han medger att han var lite nervös när han satte sig i stolen samtidigt som det var ganska så kallt.

Men glad över den fina hyllningen var han definitivt.

– Jag är tagen. Det var en smärre chock, säger han till Expressen.

Vad tyckte du om hyllningen till Lasse Åberg i Allsång på Skansen? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!