Foto: TT

Linnea Henrikssons nya ord om Allsång på Skansen – beskedet efter Sanna Nielsens avhopp

Sanna Nielsen lämnar Allsång på Skansen efter sommaren.
Redan ifjol pekade hon ut en passande efterträdare i rollen som programledare – artistkollegan Linnea Henriksson.
Nu svarar popstjärnan på lovorden.
– Jag är väldigt, väldigt glad och tacksam över att få vara artist fullt ut, säger Henriksson till Nöjeslivet.

På måndagen kom det plötsliga beskedet att Sanna Nielsen väljer att kliva av uppdraget som SVT:s allsångsledare på Skansen efter kommande säsong.

Sommarens omgång blir hennes sjunde i rad som programledare för SVT:s långkörare där hon alltså haft uppdraget sedan 2016.

På tisdag den 28 juni är det dags för premiär i årets Allsång på Skansen – som alltså blir Nielsens sista som allsångsledare. I en intervju med TT berättar hon själv om beslutet att kliva åt sidan.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: ”Vad har jag gjort?”, säger Sanna Nielsen till nyhetsbyrån TT.

Bakom kulisserna pågår nu ett intensivt arbete från SVT:s sida med att hitta en efterträdare till nästa sommar.

Sanna Nielsens varma ord om Linnea Henriksson

Förra året berättade Sanna Nielsen i en intervju med Nöjeslivet om sitt nära samarbete med artistkollegan Linnea Henriksson. De hade då tillsammans med Alex Shield skrivit ut singeln ”Tänker på dig” som Sanna gav ut.

– Linnea och jag satt hemma en hel dag och hon är så otroligt vänlig och fantastisk med ord. Hon har det så lätt för sig. Jag lärde mig jättemycket av henne och vi klickade så fint. Ett härligt samarbete som vi kanske fortsätter, vi får se, sade Sanna Nielsen då till Nöjeslivet.

Vi passade då också på att fråga Nielsen om hon kunde tänka sig just Linnea Henriksson som en passande framtida allsångsledare på Skansen.

– Ja, Gud ja! Hon skulle vara alldeles klockren, sade Sanna Nielsen då.

LÄS MER: Sanna Nielsen pekar ut oväntad efterträdare – i Allsång på Skansen: ”Hon skulle vara klockren”

STOCKHOLM 20170711 Samuel Ljungblahd, Sanna Nielsen, Linnea Henriksson och Louise Hoffsten under Allsång på Skansen 2017. Foto: Erik Simander / TT
STOCKHOLM 20170711 Samuel Ljungblahd, Sanna Nielsen, Linnea Henriksson och Louise Hoffsten under Allsång på Skansen 2017. Foto: Erik Simander / TT

Den halländska artisten har tidigare gjort stor succé som programledare för bland annat ”Musikhjälpen” i SVT och Sveriges Radio och Melodifestivalen. Henriksson stod på scen redan 1995 när hon deltog i TV4-programmet ”Småstjärnorna”, och fick sen sitt genombrott via ”Idol” 2010.

Linnea Henrikssons svar på frågan om Allsång på Skansen

I dag är Linnea Henriksson en firad och prisad popstjärna. Hon har bland annat röstats fram som ”årets artist” på P3 Guldgalan – och är i sommar aktuell som gästartist i just Allsång på Skansen i det fjärde programmet 19 juli.

Inför sin medverkan i årets Allsång på Skansen berättar Linnea Henriksson om sin stora beundran för Sanna Nielsens insats som allsångsledare.

– Jag tycker hon är magisk. Helt fantastisk men jag är väldigt svag för Sanna även som artist och i andra sammanhang. Men jag tycker hon är fantastisk. Hon är så självklar på den här scenen. Jag tycker det är jättekul att hon känner att hon vill fortsätta, jag vill ha kvar henne, säger Linnea Henriksson i en intervju med Nöjeslivet som gjordes innan Sanna Nielsens besked om att sluta efter den här säsongen.

På frågan om Linnea Henriksson själv kunde se sig som en framtida allsångsledare svarar hon så här:

– Jamen, det är väl den klassiska frågan när man står på den här scenen. Men jag är väldigt, väldigt glad och tacksam över att få vara artist fullt ut. Så att det är det jag kommer vara här, säger Henriksson till Nöjeslivet.

Henriksson har tidigare också samarbetat musikaliskt med en annan Allsång på Skansen-programledare Petra Marklund, på låten ”Kidz”.

LÄS MER: Svenska folkets krav – här är personen som borde ta över efter Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen”

VISBY 20180611 Linnéa Henriksson anländer till Grå Gåsen på Gotland för inspelningen av TV-programmet "Så mycket bättre". Foto: Karl Melander / TT
VISBY 20180611 Linnéa Henriksson anländer till Grå Gåsen på Gotland för inspelningen av TV-programmet ”Så mycket bättre” 2018. Foto: Karl Melander / TT

Men du stänger inga dörrar för framtiden?

– Jag tror så här, att jag har precis byggt en studio i min sommarstuga och grejer. Nu måste jag få pumpa ut den musiken jag har. Jag tycker att livet redan har bjudit på en massa överraskningar, så att fortsätter det göra det så får det väl göra det, säger Henriksson som också är högaktuell med en sommarturné med start 6 juli.

Har du några andra tv-uppdrag i sommar?

– Nej, jag ska ut och spela med min turné, det är mitt fokus. Sen gör vi lite mer då eftersom jag släppt nya låtar nyligen. Det blir lite olika sammanhang där jag får presentera den. Men det känns liksom framför allt kul att få vara tillbaka där jag trivs. Att få rodda lite granna, köra lite E4 och peppa i en steril loge.

”Allsång på Skansen” har premiär tisdag 28 juni klockan 20.00 i SVT1.

Sanna Nielsen. Foto: Janne Danielsson/SVT
Sanna Nielsen. Foto: Janne Danielsson/SVT

Vad tycker du om Sanna Nielsens beslut att sluta? Vem vill du se ska ta över Allsång på Skansen? Skriv gärna en kommentar!